Coalitia PSD – UDMR, care conduce Consiliul Judetean Bihor, institutie ce are in subordine Aeroportul Oradea, e acuzata ca a dus intentionat spre distrugere aeroportul pentru a favoriza concurenta din orasul maghiar Debrecen. Fostul manager al aeroportului Oradea acuza ca sefii UDMR de la Consiliul Judetean i-au interzis sa negocieze cu companii low-cost pentru zboruri pe aeroport, in timp ce primarul orasului, Ilie Bolojan, vorbeste despre ”iresponsabilitate”, noteaza g4media.ro.

Sefia Aeroportului Oradea a declarat in presa locala ca presedintele UDMR al Consiliului Judetean, Pasztor Sandor, i-a interzis sa discute cu WizzAir si RyanAir, companii pe care Pasc voia sa le readuca in oras dupa doi ani.

“I-am spus cu ce companii port discutii. Iar dumnealui mi-a spus urmatoarele: «Cat timp eu sunt presedinte, va interzic sa mai discutati cu vreo companie aeriana». L-am intrebat de ce. Mi-a spus: «Pentru ca asa trebuie». Langa mine era dl Bimbo. I-am transmis ca este contractul meu de mandat sa discut cu operatorii. Atunci mi-a spus: «Va interzic sa discutati cu Wizz Air si Ryanair. Puteti discuta cu Tarom sau cu celelelate». Si a plecat”, a spus fostul sef al aeroportului pentru publicatia Bihon.ro.

Fostul director Gheorghe Pasc a spus pentru Bihoreanul ca si-a format si el convingerea ca linia strategica a acestora este de a izola Aeroportul Oradea, nu de a-l dezvolta, sprijinind astfel concurenta din Debrecen.

Imediat dupa demisia lui Gheorghe Pasc, Consiliul Judetean condus de UDMR si PSD a organizat un concurs pentru ocuparea postului. Singurul dosar acceptat la concurs este al unei contabile de scoala, Cristina Antik, membra in Consiliul de Administratie al Aeroportului, potrivit Bihoreanul.

Citeste si:
Trenul pana la aeroportul Otopeni, in asteptare: se suspenda lucrarile
Instanta a decis suspendarea...

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a reactionat extrem de critic la situatia de la aeroport, acuzand conducerea Consiliului Judetean de „iresponsabilitate” si de „premeditare”. Bolojan a apelat din nou la conducerea CJ Bihor, cerandu-i sa accepte un parteneriat cu Primaria Oradea.

Sursa foto: EUGENIA PASCA /AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Conditiile impuse de UDMR si USR pentru a sustine viitorul guvern