Coalitia PSD – UDMR, care conduce Consiliul Judetean Bihor, institutie ce are in subordine Aeroportul Oradea, e acuzata ca a dus intentionat spre distrugere aeroportul pentru a favoriza concurenta din orasul maghiar Debrecen. Fostul manager al aeroportului Oradea acuza ca sefii UDMR de la Consiliul Judetean i-au interzis sa negocieze cu companii low-cost pentru zboruri pe aeroport, in timp ce primarul orasului, Ilie Bolojan, vorbeste despre ”iresponsabilitate”, noteaza g4media.ro.

Sefia Aeroportului Oradea a declarat in presa locala ca presedintele UDMR al Consiliului Judetean, Pasztor Sandor, i-a interzis sa discute cu WizzAir si RyanAir, companii pe care Pasc voia sa le readuca in oras dupa doi ani.

“I-am spus cu ce companii port discutii. Iar dumnealui mi-a spus urmatoarele: «Cat timp eu sunt presedinte, va interzic sa mai discutati cu vreo companie aeriana». L-am intrebat de ce. Mi-a spus: «Pentru ca asa trebuie». Langa mine era dl Bimbo. I-am transmis ca este contractul meu de mandat sa discut cu operatorii. Atunci mi-a spus: «Va interzic sa discutati cu Wizz Air si Ryanair. Puteti discuta cu Tarom sau cu celelelate». Si a plecat”, a spus fostul sef al aeroportului pentru publicatia Bihon.ro.

Fostul director Gheorghe Pasc a spus pentru Bihoreanul ca si-a format si el convingerea ca linia strategica a acestora este de a izola Aeroportul Oradea, nu de a-l dezvolta, sprijinind astfel concurenta din Debrecen.

Imediat dupa demisia lui Gheorghe Pasc, Consiliul Judetean condus de UDMR si PSD a organizat un concurs pentru ocuparea postului. Singurul dosar acceptat la concurs este al unei contabile de scoala, Cristina Antik, membra in Consiliul de Administratie al Aeroportului, potrivit Bihoreanul.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a reactionat extrem de critic la situatia de la aeroport, acuzand conducerea Consiliului Judetean de „iresponsabilitate” si de „premeditare”. Bolojan a apelat din nou la conducerea CJ Bihor, cerandu-i sa accepte un parteneriat cu Primaria Oradea.

Sursa foto: EUGENIA PASCA /AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri