Directia Nationala Anticoruptie Oradea efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2010 - 2015, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit sursei citate, in aceasta cauza, procurorii fac 16 perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Satu Mare si Botosani, din care doua sunt la sediile unor institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca cele doua institutii unde au loc perchezitii sunt Agentia Nationala de Administrare Fiscala, din Bucuresti, si Consiliul Judetean Satu Mare, de unde sunt ridicate mai multe documente. Potrivit surselor citate, ancheta in aceasta cauza vizeaza suspiciuni privind fapte de coruptie legate de atribuira unor contracte de achizitii publice.

Sursele citate au precizat ca perchezitiile facute marti vizeaza doar ridicarea de documente, pentru probarea activitatii infractionale, nefiind urmate de audierea unor persoane suspectate in cauza. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Sursa foto: Mediafax Foto