Directia Nationala Anticoruptie Craiova efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2008 - 2015, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit DNA, procurorii fac sase perchezitii in judetul Gorj, la sediul unei institutii publice, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca institutia publica unde au loc perchezitii este Primaria Targu Jiu, de unde sunt ridicate documente. De asemenea, procurorii fac perchezitii la locuinta primarului Florin Carciumaru (PSD), care ar fi printre persoanele vizate in acest dosar.

Sursele citate au precizat ca nicio persoana nu va fi dusa la audieri si nu vor fi luate masuri preventive, in urma perchezitiilor fiind ridicate doar documente.

Citeste si:

Perchezitii au loc si la firma Presanitas din Targu Jiu, reprezentantii firmei, contactati de Mediafax, declarand ca anchetatorii au cerut si verifica documente ale societatii.

Potrivit surselor judiciare, ancheta vizeaza presupuse fraude cu fonduri europene destinate realizarii unor lucrari la reteaua de canalizare a orasului, care ar fi trebuit finalizate in urma cu cel putin doi ani. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii, Directia Generala Anticoruptie si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Florin Carciumaru este la al patrulea mandat de primar al municipiului Targu Jiu, el fiind si presedinte al PSD Gorj.

Sursa foto: Florin Carciumaru, Mediafax FOTO