Livingul este una dintre cele mai importante camere ale unei locuințe. Aici îți petreci timpul alături de familie și tot aici este locul în care afli ultimele noutăți de la prieteni. Cum această încăpere poate îndeplini mai multe roluri (dining, entertainment, zonă sigură pentru copii), necesită un plus de atenție în amenajare. În continuare, poți vedea cum unele accesorii sau schimbări de paradigmă pot schimba aspectul livingului tău.

Adaptează mobilierul pentru a încuraja conversația

Pentru mulți oameni, livingul este locul în care lumea se adună, indiferent că vorbim de familie sau prieteni. De multe ori, intră în scenă și câteva filme. Chiar și așa, probabil că îți dorești să încurajezi conversația, iar pentru aceasta, este necesar să acorzi puțină atenție mobilierului și modului în care este așezat.

Dimensiunile livingului contează. Nu prea poți să pui o canapea de trei persoane, două fotolii și trei scaune în living, fără a încărca foarte mult. Dar, dacă alegi coltare și fotolii, este important să te asiguri că nu sunt toate în aceeași linie.

Imaginează-ți măsuța de cafea ca un foc de tabără, în jurul căruia se adună lumea. Canapeaua sau colțarul ar trebui să se afle pe o parte, iar fotoliile ori scaunele de cealaltă parte sau pe părțile laterale.

Poți alege chiar o canapea statement sau scaune de diverse culori, pentru a avea un motiv întemeiat de a începe discuția. În fond, cui nu-i plac texturile și culorile? Gândește-te care sunt culorile și materialele tale preferate și îmbină-le pentru a se adapta livingului tău.

Lasă lumina să intre în living

Cu excepția zilelor caniculare, ar trebui să faci tot posibilul pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă nestingherită în living. Schimbă draperiile groase cu storuri pe care le poți ridica după răsărit. Chiar și în zilele înnorate, jaluzelele ridicate vor permite mai ușor pătrunderea luminii. Pentru o schimbare a aspectului livingului, poți opta pentru storuri din lemn.

Nu aglomera livingul cu prea multe lucruri

Cadouri de la prieteni apropiați, amintiri din vacanță, lucruri create de tine, toate ajung, adesea, să își găsească locul în living. Totuși, deși este important să oferi personalitate locuinței tale, uneori, prea mult chiar este prea mult.

Alege cel mult 2-3 obiecte care să atragă atenția. Acestea pot fi un covor cu un model inedit, un fotoliu vintage recondiționat, un candelabru, un tablou cu semnificație personală etc. Dacă alegi să încarci prea mult livingul, va părea mult mai mic și mai înghesuit.

Totodată, nu trebuie să treci neapărat la minimalism, ci poți opta pentru moderație. Alegând doar câteva elemente pe care le adori, le vei oferi spațiu suficient pentru a străluci. În plus, va fi mai multă ordine, iar acest lucru te va ajuta să te relaxezi.

Schimbă culoarea pereților

Schimbarea culorii pereților are cel mai mare impact asupra felului în care percepi această cameră. Planifică din timp schema de culori, pentru a avea un echilibru. Dacă livingul este foarte aglomerat, poți opta pentru o culoare neutră, precum cremul, griul deschis sau chiar albul.

Culorile puternice sunt de impact, mai ales dacă acoperă un singur perete. Dacă vopsești toți pereții în galben, portocaliu, albastru sau verde, culoarea te va obosi și, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoie de o nouă schimbare. Inclusiv folosirea tapetului te ajută să schimbi rapid aspectul livingului.

Pentru un efect deosebit, poți vopsi tavanul într-o culoare puternică, precum albastrul, verdele sau chiar negrul. În funcție de modul în care aplici vopseaua, se poate crea iluzia unui tavan mult mai înalt. De asemenea, poți opta pentru o nuanță complementară pereților.

„Fură” elemente de decor din alte camere

Dacă te-ai săturat de decorațiunile din living, poți lua piese de decor din alte camere. Dacă dormitorul este deschis, luminos și aerisit, dar livingul este întunecat și înghesuit, ia câteva elemente din cealaltă cameră, pentru a înlocui decorațiunile din sufragerie. În doar câteva secunde, vei schimba aspectul acestei încăperi.

Introdu obiecte de iluminat statement

Iluminatul este important în orice living, mai ales în sezonul rece, când soarele apune mai devreme. O idee interesantă este să îmbini lumina de bază, centrală, cu 1-2 lămpi de podea și o veioză pentru măsuța de cafea. Numărul lor depinde de dimensiunile livingului.

Alege o lampă cu un design inedit sau într-o culoare deosebită, pentru a schimba rapid aspectul livingului. Ca o regulă generală, evită să alegi două lămpi la fel. Joacă-te cu nuanțele, modelele și culorile!

De exemplu, poți alege o lampă statement pe o parte a canapelei sau colțarului și o altă lampă de podea, care produce o cantitate diferită de lumină, pe cealaltă parte.

Poți schimba aspectul livingului destul de ușor. Schimbarea poziției mobilei, optarea pentru un colțar situat strategic în apropierea măsuței de cafea, o culoare diferită pe pereți sau o lampă statement sunt doar câteva idei pentru a da refresh livingului tău.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »


Setari Cookie-uri