În lumea designului interior, tendințele sunt mereu în mișcare și se schimbă rapid. Anul 2023 nu face excepție, iar amenajarea livingului este una dintre zonele cele mai importante de care trebuie să ținem cont. Aici ne petrecem majoritatea timpului, primim musafirii, ne adunăm alături de cei dragi la o poveste sau să privim filmul preferat.

De la culorile îndrăznețe cu accente naturale, la mobilierul modular și accentele de iluminat, există multe modalități de a-ți actualiza și transforma sufrageria într-un spațiu modern și inovativ, potrivit personalității tale, în acest an.

Dar de ce este atât de important să ținem pasul cu aceste tendințe?

Cu toate că nu vrei neapărat să te aliniezi la tot ”ce se poartă” poți urmări tendințele de amenajare a casei pentru a te inspira și a-ți actualiza designul casei atunci când simți nevoia unei schimbări.

Locuința noastră este acel loc în care ne retragem după o zi plină și ne dorim ca acesta să fie cât mai primitor, mai personal și mai plăcut.

De asemenea, faptul că ții cont de anumite tendințe sau că aduci anumite schimbări pe care designerii le folosesc, te asigura că locuința ta este modernă și de actualitate și că poți să te simți diferit chiar acasă.

În acest articol, vom explora cele mai noi tendințe de amenajare a livingului pentru anul 2023 și cum le putem implementa în propriul nostru spațiu de locuit dar și 3 trenduri care nu se mai poartă.

6 tendințe ale acestui an în amenjarea livingului

Iată 6 dintre tendințele acestui an în amenajarea livingului spre care te poți orienta sau din care te poți inspira.

  • Spațiu multifuncțional

În 2023 designerii se axează pe camere funcționale care să fie mult mai practice în viața noastră de zi cu zi.

Datorită pandemiei prin care am trecut, s-au format aceste trenduri prin care oamenii preferă spații de living multifuncționale, mai degrabă decât minimaliste.

Aici ne referim la împărțirea spațiului într-un mod util și plăcut din punct de vedere vizual, în așa fel încât acest spațiu să acționeze ca unul perfect pentru socializare dar și pentru un stil de viață modern precum lucrul de acasă.

  • Mobilier cu linii curbate

Atunci când ne referim la mobila living trendurile se duc înspre acele canapele, scaune sau mese cu aspect curbat sau rotunjit.Acestea aduc senzația de curgere dar și de continuitate și oferă întregii încăperi un aspect mai rafinat și mai primitor.

  • Culori îndrăznețe

Dacă în anii precedenți culorile naturale erau în trend iată că în acest an tendinta se axează înspre culorile îndrăznețe precum portocaliu asociat cu culori pastelate, albastru moale, gri sau alb.

Acest amestec de nuanțe va oferi un spațiu interesant cu un vibe sofisticat și totuși relaxant.

  • Violet - culoarea anului 2023

Violetul, din spusele designerilor va fi în tendințe în livinguri în acest an datorită nuanței sale versatile dar și a variațiilor sale de culoare.

  • Iluminatul ambiental

Iluminatul va transforma o cameră de zi oarecare într-una cu adevărat primitoare și reconfortantă.

În prezent găsești o multitudine de corpuri de iluminat diferite pe care le poți utiliza în livingul tău, și mai mult decât atât te poți folosi de acele aplice de perete care arată ca niște opere de artă.

  • Tendințe ecologice

Tendințele ecologice nu se vor pierde în acest an, iar oamenii vor continua să se axeze pe designurile de interior care sunt inspirate de sustenabilitate.
Acest lucru se poate reflecta atât în culorile neutre sau calde pe bază de maro cât și în materialele ecologice și acces mult mai mare la lumină naturală.

3 trenuduri care nu ”se mai poartă” în 2023

Dacă vrei ca sufrageria ta să fie cu adevărat în trend trebuie să ții cont și de ce anume se demondează în acest an.

  • Ratanul

Cu toate că aceste va rămâne în trend, nu va mai fi un element dominat în anul 2023, ci mai degrabă doar un accent alături de celelalte materiale sau elemente de decor.

  • Shabby chic

Tendințele de decor shabby chic devin din ce în ce mai estompate în acest an pentru că acestea nu mai par să reprezinte acele elemente șic.
Designerii spun că deja acestea sunt mult prea răspândite, iar dacă îți dorești un design cu adevărat unic va trebui să te orientezi către alte elemente și tendințe în materie de decor

  • Mobilierul ieftin sau ”rapid”

Deși acest tip de mobilier poate fi o soluție pentru a nu investi foarte mulți bani în sufrageria noastră, iată că oamenii se îndreaptă din ce în ce mai mult către acele piese de mobilier sustenabile care nu are un impact negativ asupra mediului.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri