"La inceputul dezvoltarii segmentului de profil, in urma cu 10 ani, obtinerea unei certificari sustenabile reprezenta de multe ori o decizie de marketing pentru dezvoltatorii proiectelor de spatii de birouri. In ultimii ani, cat si in prezent, a devenit o metoda de eficientizare a costurilor - fie ca vorbim de mall-uri sau fabrici, un criteriu obligatoriu de selectie a unei cladiri de spatii de birouri si o modalitate de cresterii a valorii unui bun imobiliar", explica Razvan Nica (foto), managing director BuildGreen, unul dintre jucatorii pietei locale de consultanta in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor.

Astfel, in opinia sa, 2019 va fi caracterizat in principal de schimbarile care vor trebui sa fie implementate de catre dezvoltatorii de imobile, indiferent de destinatia acestora, pentru ca proiectele sa aiba un impact cat mai redus asupra mediului inconjurator si a ocupantilor.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont