Certificarile verzi au aparut ca un diferentiator in piata pe partea de office, dar acum sunt un standard. In ultimii 3-4 ani schimbarile au fost radicale in privinta targetului si a modului in care sunt vazute certificarile. Dezvoltatorii si chiriasii au inceput sa inteleaga beneficiile, sa implementeze tot mai multe solutii, a declarat Razvan Nica, managing director, BuildGreen.

Prin urmare, nivelurile de certificare au devenit tot mai ridicate, iar in ultimul timp, s-a schimbat focusul de la o certificarea pe cladire, catre serviciile oferite chiriasilor. Certificarea WELL, de exemplu, urmareste obtinerea si furnizarea viitorului chirias cele mai bune conditii. Am remarcat si extinderea in zona de rezidential. Ocupantii inteleg beneficiile, cauta si incep sa implementeze astfel de tehnologii, smarthomes – sunt un standard la nivel de high market", a spus Razvan Nica (foto), la conferinta ReConstruct 2019.

Evenimentul a fost organizata cu sprijinul CBRE, Vastint, Genesis Property, Openville Timisoara, Peli Partners, Mindspace, Build Green, si Allbim.net.

La finele anului trecut, Razvan Nica aprecia ca anul 2019 poate fi considerat unul de transformare pentru piata imobiliara locala, in contextul in care majoritatea toti dezvoltatorilor si constructorilor de imobile, indiferent de destinatia lor, vor trebui sa se asigure ca impactul acestora asupra mediului inconjurator este cat mai redus.

Astfel, anul urmator ar putea aduce obtinerea primului certificat sustenabil BREEAM Outstanding pentru un proiect imobiliar din Romania, precum si inmultirea certificatelor de tip In Use, pentru proiecte imobiliare deja finalizate pana la o triplare a pietei.

"La inceputul dezvoltarii segmentului de profil, in urma cu 10 ani, obtinerea unei certificari sustenabile reprezenta de multe ori o decizie de marketing pentru dezvoltatorii proiectelor de spatii de birouri. In ultimii ani, cat si in prezent, a devenit o metoda de eficientizare a costurilor - fie ca vorbim de mall-uri sau fabrici, un criteriu obligatoriu de selectie a unei cladiri de spatii de birouri si o modalitate de cresterii a valorii unui bun imobiliar", explica Razvan Nica.

In opinia sa, 2019 va fi caracterizat in principal de schimbarile care vor trebui sa fie implementate de catre dezvoltatorii de imobile, indiferent de destinatia acestora, pentru ca proiectele sa aiba un impact cat mai redus asupra mediului inconjurator si a ocupantilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri