Pentru școli, spitale, străzi și multe alte obiective importante, Primăria municipiului Galați are 155 de proiecte cu fonduri europene aflate în diverse stadii, iar valoarea acestora depășește 1,3 miliarde de lei (260 de milioane de euro). Deja multe dintre acestea s-au încheiat cu succes, foarte multe sunt în derulare, în timp ce obiectivul administrației locale este acela a atrage în continuare cât mai multe fonduri în cadrul PNRR.

Fondurile europene sunt esențiale pentru dezvoltarea orașelor, iar la Galați actuala administrație a reușit în ultimii ani să atragă importante fonduri europene. Este vorba despre 64 de proiecte aflate în implementare, cu o valoare de 628 de milioane de lei, dar și de 20 de proiecte finalizate, în valoare de 236 de milioane de lei.

„De la început am spus că trebuie să profităm de programele europene și să nu ratăm nicio axă de finanțare pentru că de la bugetul local este foarte greu să susții asemenea investiții, dacă nu imposibil. Gălățenii au așteptări foarte mari și pe bună dreptate pentru că ani de zile aceste investiții au lipsit. Dar acum este cu totul și cu totul altă situație, iar schimbările sunt deja vizibile”, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Educația este o prioritate pentru actuala administrație locală care vorbește de un adevărat record de investiții pentru școli și grădinițe. „Sunt 50 de proiecte de 50 milioane de euro, dintre care 23 de proiecte sunt în implementare deja, iar altele în evaluare în cadrul PNRR. Vorbim de școli sau grădinițe construite înainte de anul 1990 în care investițiile au lipsit și mă bucur că reușim să le aducem la standarde europene”, spune edilul. Aceste proiecte vizează reabilitarea clădirilor, dotarea cu mobilier sau cu echipamente școlare, dar și realizarea de construcții noi.

Mai mult, Primăria a atras fonduri europene pentru modernizarea tuturor spitalelor pe care le are în administrare. Este vorba despre Spitalul pentru Copii, Maternitatea „Buna Vestire” și Spitalul de Psihiatrie, unde s-au prevăzut construcții noi, dotări și reabilitarea clădirilor existente, fiind în implementare proiecte de peste 88 de milioane de lei. „Avem investiții importante pentru spitalele gălățene, astfel încât pacienții să aibă cele mai bune condiții. Sănătatea și educația rămân prioritare”, afirmă Ionuț Pucheanu.

În ceea ce privește infrastructura rutieră și de transport, s-au realizat de asemenea investiții consistente. Astfel, două mari artere importante ale orașului – străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, au fost aduse la noi standarde, iar în prezent se lucrează intens pentru modernizarea străzilor T. Vuia, H. Coandă și G. Coșbuc etc. Pentru aceste străzi, investițiile se ridică la peste 200 de milioane de lei, sumă atrasă de asemenea prin proiecte europene.
Iar pentru prima dată în ultimii 30 de ani, gălățenii circulă cu tramvaie noi și moderne, după ce municipalitatea a obținut fonduri europene de peste 40 de milioane de lei. Sunt câteva dintre cele mai importante proiecte pentru că Primăria a depus deja o serie de proiecte în cadrul PNRR. De altfel, Primăria a depus în total 71 de noi proiecte aflate acum în evaluare, în valoare de 450 de milioane de lei.

„Trebuie să continuăm să atragem cât mai multe fonduri europene, iar noile proiecte privesc achiziția de noi mijloace de transport în comun, renovarea de blocuri și școli, construirea de creșe noi și multe alte proiecte importante pentru comunitate”, afirmă primarul Ionuț Pucheanu.

Articol susținut de Primăria Galați.

Sursa foto: Primăria Galați

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri