Coșul de Crăciun cu mâncare și vin nu este o invenție a marilor corporații pentru a-și mulțumi clienții și angajații. Credeți sau nu, coșurile de Crăciun au o istorie cu adevărat interesantă, fiind de mult timp cele mai populare cadouri festive tradiționale. Deci, ce este un coș cadou și de ce sunt aceste coșuri cadourile perfecte de Crăciun?

Haideți să vă ducem într-o scurtă călătorie, pentru a explora istoria coșurilor de Crăciun. De unde a început oferirea cadourilor de Crăciun? William Cuceritorul este cel căruia i se atribuie, de exemplu, meritul de a aduce coșuri în Anglia încă din secolul al XI-lea, cuvântul „coș” venind din cuvântul francez „hanapier” – care înseamnă „o cutie pentru pahare”. Coșurile însă, au existat în multe alte părți ale Europei cu mult înainte. Erau împletite din nuiele și erau folosite pentru a stoca fructe și alimente.

Abia în perioada victoriană, în anii 1800, tradiția de a oferi cuiva un coș personalizat a devenit un lucru pe care oamenii au început să îl ia în considerare. Și chiar și atunci, doar familiile bogate erau cele care le făceau și le schimbau. Umplut cu cele mai bune alimente și băuturi, se făcea adesea câte un coș pentru fiecare membru al personalului din gospodărie în perioada Crăciunului.

Datorită îmbunătățirii sistemului feroviar, în curând a devenit posibilă trimiterea de coșuri cadou pe distanțe lungi, de unde a apărut adevărata popularitate în trimiterea de coșuri cadou de Crăciun. Pe măsură ce vremurile s-au schimbat și a devenit mult mai ușor pentru mai multe țări să importe mărfuri din întreaga lume, iar odată cu asta conținutul coșurilor de cadouri a devenit semnificativ mai bun, ofertele de mâncare și băuturi au devenit mai diverse. Pe piață găsim atât cosuri cadou ieftine, cât și de lux, cel care dorește să le ofere având o gama largă de unde să aleagă.

Coșurile cadou nu s-au oprit aici. De la a fi trimise doar de Crăciun au ajuns să fie trimise în diferite perioade ale anului, pentru orice ocazie specială, în care doriți să transmiteți bucurie unei persoane dragi, unui prieten sau să arătați apreciere personalului din subordine sau unui client.

Coșurile au fost în mod obișnuit dăruite în timpul Primului Război Mondial. Crucea Roșie a donat coșuri cadou care au fost trimise soldaților și prizonierilor de război de peste ocean, astfel încât aceștia să poată primi un pachet plin cu articole care să le amintească de casă.

Acum știm puțin despre istoria coșurilor de Crăciun - ce ar trebui să fie în aceste coșuri?

În primul rând, un coș de Crăciun nu trebuie să fie un coș în adevăratul sens al cuvântului. Acesta poate fi un coș de răchită, o cutie frumoasă, o pungă de cadou uimitoare sau orice altceva. După cum veți găsi în gamă de coșuri de Crăciun de la Gift Idea, un coș cadou bun ar trebui să conțină o mulțime de delicii tradiționale care să fie savurate în perioada Crăciunului, fie în cuplu, în familie, într-un grup de prieteni sau singur. La Gift Idea, veți găsi coșuri ce pot fi oferit ca și cadouri angajati, dar și pentru colaboratori și parteneri de afaceri.

Pe lângă aceste produse alimentare festive, coșurile tradiționale de Crăciun tind să includă și o gamă largă de mâncăruri gourmet și băuturi de înaltă calitate. Pe lângă brânză, veți găsi o selecție delicioasă a celor mai bune alimente în coșurile de Crăciun, inclusiv ciocolată gourmet și dulciuri de top.

Pentru cei cărora le place alcoolul, vinul, șampania și Prosecco sunt completări grozave la un coș de Crăciun personalizat și toate vor fi savurate cu toată inima în perioada sărbătorilor. În mod tradițional, băuturile festive sunt, de asemenea, un must-have, așa că veți găsi ciocolată caldă într-o serie de coșuri de Crăciun. Explorați minunatele coșuri de Crăciun de la Gift Idea!

Cu toate acestea, un coș de Crăciun personalizat poate fi cu adevărat compus din orice vă doriți. De-a lungul anilor, am văzut unele coșuri fantastice care, pe lângă produse alimentare de calitate, mai conțin și lumânări parfumate, papuci și bombe de baie, chiar și puzzle-uri și jocuri.

De asemenea, susținem ideea că coșurile cadou nu sunt doar oferite de Crăciun. Puteți surprinde pe cineva cu un coș din aproape orice motiv: o zi de naștere, un botez, o nuntă, chiar și pentru mulțumire, felicitări sau „doar pentru că”.

Cui îi faceți cadou un coș de Crăciun?

Într-adevăr, nu există nicio limită cui îi puteți oferi un coș. La GIft Idea există cadouri pentru femei și pentru bărbați, pentru copii, pentru echipele de la birou și nu numai. În plus, pot fi trimise oriunde în țară.

Există ceva diferit la un coș de Crăciun corporativ?

În afară de scopul pentru care oferiți cadoul, nu, nu există cu adevărat nimic diferit. Cu excepția cazului în care creați un coș de Crăciun personalizat, puteți avea posibilitatea de a include produse de marcă, cum ar fi calendare sau agende cu logo-ul companiei dvs.

Toate coșurile de lux Gift Idea cu alimente și băuturi pot fi oferite atât clienților, partenerilor, cât și angajaților. Există o echipă minunată de experți în cadouri care vă vor livra exact coșurile dorite. Acestea pot fi livrate la adresele de domiciliu ale personalului, așa că pentru comenzile corporate, indiferent cât de mari, acestea vor fi onorate.

Pe giftidea.ro veți găsi o gamă deosebită de coșuri cadou de Crăciun și nu numai, perfecte pentru orice buget. Nu trebuie decât să accesați site-ul și, pentru mai multe informații, angajații Gift Idea vă vor sta la dispoziție.

Sursa foto: giftidea.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri