Moștenirea genetică și tipul de piele sunt doi factori care au un mare impact asupra tenului și care te pot face mai predispus la riduri dar stilul de viață, cum ar fi expunerea la soare, fumatul, hidratarea, dar și modul în care ai grijă de pielea ta pot accelera formarea acestora.

Trecerea anilor reprezintă un alt factor care face ca pielea să devină mai puțin elastică, ceea ce înseamnă apariția liniilor fine și transformarea lor în riduri din ce în ce mai adânci. Niciun produs de îngrijire a pielii nu te poate ajuta în privința ridurilor care, odată instalate, nu trec fără Botox sau Acid Hialuronic! Cum Botoxul este regele procedurilor estetice antirid, una dintre cele mai frecvente întrebări ale pacienților este care este cea mai bună toxină botulinică?

Chiar dacă în conștiința colectivă Botoxul este sinonim cu toxina botulinică, trebuie să știi că Botoxul este, de fapt, cea mai renumită marcă de toxină botulinică din lume. Așadar, mai există și altele!

Sunt 5 mărci de toxină botulinică autorizate în România, și anume: Dysport, Botox, care este comercializat în România sub denumirea de Vistabel, Xeomin, Letybo și Bocouture. Agentul activ pentru toate aceste injecții antirid nu este doar similar, ci total identic. Însă, diferența este că fiecare conține proteine unice, care acționează la nivelul țesuturilor în mod diferit.

Dysport este considerat cea mai bună toxină botulinică, numărul 1 mondial, datorită remanenței pe care o are, de aproximativ 6 luni. Dysport se laudă că efectul său rezistă cel mai mult. Aprobată de FDA, această toxină botulinică tratează, prin reducerea activității musculare, ridurile de expresie de pe frunte și de la nivelul ochilor. Rezultatele Dysport apar în 2 - 3 zile, dar sunt vizibile complet abia după o săptămână.

Vistabel sau Botox este o marcă la fel de populară ca Dysport. Renumele său provine de la faptul că pacienții nu dezvoltă anticorpi la toxina botulinică pe termen lung, atunci când folosesc Vistabel. Mai exact, în cazul anumitor persoane, injecțiile cu Botox nu-și mai fac efectul. Există un cumul de factori care favorizează această situație, dar, în cazul Botox/Vistabel, nu apare această problemă. Sunt mii de pacienți care se injectează cu această substanță de zeci de ani, o dată la 6 luni, cu rezultatele excelente în continuare, deoarece nu au ridurile specifice vârstei lor.

Cu toate acestea, remanența Vistabel este de aproximativ 4 luni, iar rezultatele se mențin prin completare cu mezoterapie injectabilă de tip biorevitalizare cu produse din categoria “SKiN Boosters“.

Sub nicio formă nu este recomandabilă injectarea cu Botox la un interval mai mic de 6 luni, pentru că aceasta este principala cauza care determină apariția anticorpilor. Botox-ul se poate completa exact la 14 zile de la prima injectare, procedură care se numește retuș și care este oferită de unele clinici în mod gratuit.

Restul formulelor de toxină botulinică nu se ridică la nivelul Botox/Vistabel și Dysport, ci sunt atrăgătoare doar din punct de vedere preț. De exemplu, în cazul Xeomin, învelișul proteic este mult mai puțin dens, ceea ce înseamnă că instalarea rezultatelor toxinei botulinice va dura mai mult decât în cazul Dysport sau Vistabel.

Diferențele dintre aceste injectabile sunt destul de complexe, de la modul de fabricație până la dozele maxime potrivite fiecăruia, însă medicul este singurul care poate să determine care este numărul de unități necesar pentru tine, doar după ce se observă reacția mușchilor tăi la Botox după prima injectare. Abordarea ce mai corectă este cea progresivă, pentru a se evita obținerea efectului "frozen face".

În general, este nevoie de 66 de unități de Botox pentru toate cele 3 zone de tratament de la nivelul frunții și al ochilor, dar aceasta este doza minimă.
În concluzie, nu schimba medicul după prima injectare cu Botox! Acesta va ști care a fost doza injectată și cât mai trebuie să adauge la ședința următoare, pentru ca să obții efectul dorit, pentru următoarele 6 luni.

Atenție foarte mare la formulele de Botox chinezesc, aduse prin Coreea și prezentate ca niște injectabile sigure, deși conțin toxină botulinică de natură sintetică! Riscul efectelor secundare grave și permanente este unul major, iar printre acestea se numără inclusiv paralizia musculară facială. Indiferent de cât de atractiv este prețul, riscurile sunt uriașe!

Pentru a obține cele mai bune rezultate, contează foarte mult și modul în care se păstrează și se diluează toxina botulinică de către medic.
Din acest motiv, caută o clinică medicală care-și respectă pacienții, care nu vinde Botox contrafăcut și care are o echipă de medici instruită și specializată în proceduri estetice! Apoi te poți relaxa și te poți bucura de o față mai întinsă, cu un aspect mai odihnit, mai puțin trist și fără riduri!

Sursa foto: DoctorSkin.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri