A început numărătoarea inversă la Istanbul pentru finala Champions League, unul dintre cele mai importante evenimente sportive din lume, care se va desfășura pe Stadionul Olimpic Ataturk de la Istanbul pe data de 10 iunie 2023. Prin cultura pe care o are, viața artistică, gastronomia, locurile istorice și arhitectura unică la care se adaugă, viața de noapte și experiența de shopping, Istanbul va oferi fanilor fotbalului o excursie fantastică. Aici, turiștii pot să experimenteze cum este să trăiești într-o metropolă dinamică, locație considerată drept una dintre cele mai admirate destinații ale lumii.

Festivalul dedicat finalei Champions League va avea loc la Yenikapi de la Istanbul între 8 și 11 iunie. Pe 9 iunie, turneul UEFA Ultimate Champions 2023 se va disputa la ora 16:00 cu participarea ambasadorilor UEFA. Platforma oficială de promovare a turismului din Turcia, respectiv GoTurkiye, va găzdui 2 seturi de DJ respectiv Chris Luno B2B Ceaus, Guillaume de Kadebostany și Lost Frequencies, care vor avea loc în aceeași zi.

Stadion Ataturk Istanbul

Orașul Istanbul atrage anual milioane de turiști din întreaga lume cu locurile sale istorice și cu o arhitectură care reflectă identitatea lui multiculturală și istoria lui bogată.

Datorită locației sale strategice, orașul, care a fost casa a numeroase civilizații de-a lungul istoriei, deține și multe clădiri de patrimoniu care prezintă urme provenite din mai multe epoci și culturi. „Peninsula istorică” găzduiește mai multe clădiri emblematice. Aceasta este înconjurată pe de o parte de zidurile orașului antic și pe de altă parte de Bosfor, Marea Marmara și Cornul de Aur. Orașul atrage turiști și călători prin Hagia Sofia, Bazilica Cisternă, Moscheea Albastră, Muzeul de Arheologie de la Istanbul și Palatul Topkapi.

Turnurile de la Istanbul sunt de asemenea atracții obligatorii, potrivit Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA). Turnul Galata, celebra structură de pe orizontul Istanbulului, oferă vederi panoramice incredibile ale orașului. Turnul Fecioarei, permite vizitatorilor să privească orașul Istanbul dintr-un unghi diferit.

Un amestec unic de artă și cultură

Istanbul, cunoscut pentru bogata sa moștenire istorică, este o adevărată comoară pentru iubitorii de artă, cu muzeele sale care combină dinamismul cultural al epocii, cu tradițiile, galeriile de artă modernă, centrele culturale, stărzile care găzduiesc artiști și designeri, locuri de concerte și prin prisma evenimentelor culturale și artistice.

Înainte de a vizita orașul Istanbul, vizitatorii trebuie să verifice cum arată calendarul din luna iunie pentru centrele de artă modernă cum este Centrul Cultural Ataturk (AKM) și Santral Istanbul, asta pentru a reuși cu succes să-și rezerve locuri pentru diferite spectacole și evenimente. Puteți simți pulsul artei contemporane vizitând muzee precum Muzeul Pera, Muzeul Cinematografiei Atlas și Muzeul Modern de la Istanbul.

Paradisul gurmanzilor

De la mesele de cină stilate ale bucătarului la cele mai simple sau cele mai delicioase mâncăruri, Istanbul este un adevărat paradis pentru fiecare gurmand. Asta face ca Istanbul să fie unul dintre cele mai bune orașe gastronomice din lume. Bucătăria turcească este specială deoarece a fost modelată de multe culturi diferite găzduite de-a lungul istoriei de oraș și care au contribuit decisiv.

Negociați, negociați, negociați

Cu bazarurile sale istorice, buticuri de lux și magazine de designer, Istanbul oferă vizitatorilor săi o experiență bogată de cumpărături. Puteți simți atmosfera străveche a orașului și puteți cumpăra suvenire, cum ar fi covoare autentice lucrate manual, ceramică cu gresie și obiecte de artizanat tradiționale, vizitând locuri de cumpărături istorice cum ar fi Marele Bazar sau Bazarul de Mirodenii. De asemenea, puteți cumpăra cele mai recente creații de modă ale designerilor de renume mondial în Piața Taksim sau în cartierul Nișanași. Turcii sunt recunoscuți ca fiind unii dintre cei mai mari comercianți ai lumii, fiind vânzătorii cu care este musai să negociezi cu ei pentru produsele pe care vrei să le cumperi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri