Crăciunul pisicilor

Crăciunul pisicilor

Vineri și sâmbătă , impodobim un altfel de brad, bradul pisicilor. Vrem sa le facem un Crăciun frumos și răsfățatelor noastre, așa că vă așteptăm la un târg pisicesc, caritabil. Anul asta am atins un nou record în ceea ce privește numărul de pisici pe care le îngrijim și adopțiile au mers mai prost, așa că ne este tot mai greu sa ne descurcam cu toate cheltuielile.

Spiridușii de la Miau au pregătit tot felul de minunății pe care le puteți cumpăra, ajutându-ne astfel să achitam datoriile la vet.

Când va avea loc: 22-23 Decembrie, Miau.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock

Turul Revoluție

Turul Revoluție

Revoluția din 1989 e un subiect intens dezbătut luna asta. Dincolo de pozele și filmările de acum 34 de ani sunt locurile fizice din București unde s-au întâmplat evenimente esențiale atunci. Cristi Radu (instagram.com/raidenbucharest) - urban storyteller și Mihai Burcea (https://facebook.com/mihai.burcea.58) - istoric, cercetător al totalitarismului românesc, te duc la pas prin centrul capitalei și-ți arată câteva spații urbane de importanță majoră în decembrie 1989.

Pornim din centrul Pieței Revoluției, înconjurăm fostul CC al PCR, apoi prin fosta str. Ministerului mergem spre fosta Piață 13 Decembrie, apoi spre cvartalul instituțiilor represive ale regimului comunist din jurul str. Domnița Anastasia și str. Eforiei, cu încheiere la ex-sediul Miliției Capitalei de pe Calea Victoriei. Oprim pe la clădiri ale Partidului Comunist și ale fostei Securități, le aflăm istoria, vedem urmele gloanțelor/incendiilor din 1989 și vorbim despre secrete ascunse sub piețe și străzi. Hai la plimbare, vei afla lucruri mai mult decât interesante. Turul este realizat independent.

Când va avea loc: 23 decembrie, Statuia ecvestră a lui Carol I.

Detalii și rezervări.

Sursă foto: Shutterstock

Ceaune și șpriț

Ceaune și șpriț

Dacă tot este Ignatul pe 20 decembrie și este interzisă prestarea altor munci: spălatul, cusutul sau măturatul casei, ne-am gândit să dăm foc din nou la ceaune🫕, sâmbătă 23 decembrie. Așadar, cu inima deschisă și cu un ceaun atacăm gulașul, pomana porcului și cârnații🤤... Stingem grăsimile cu vin fiert, țuică fiartă, ciocolată caldă.

Când va avea loc: 23 decembrie, Greenful House.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock

Anticrăciunul

Anticrăciunul

Pandemia și virusul beculețelor colorate lovește din nou. Refrenele de 3 note vor fi repetate obsesiv-compulsiv, prin rotație, oriunde întoarcem capul și urechile. În casă, pe stradă, în supermarket, la coafor, în restaurante și mai ales în baruri. Planeta este învăluită de un kich obsesiv și abundență gastronomică.

Când va avea loc: 24 - 26 decembrie, Trei Bețivi Bar.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock

Universul lui Salvador Dalí

Universul lui Salvador Dalí

Începând sin data de 13 decembrie, expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, cel mai mare eveniment expozițional din țara noastră dedicat celebrului artist spaniol, poate fi vizitată la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. 170 de lucrări Salvador Dalí, acoperind varii metode de expresie artistică, pot fi admirate, în premieră în România, timp de 5 luni, până la 12 mai 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, și oferă, pentru prima dată publicului român, șansa de a descoperi opera unuia dintre cei mai importanți artiști suprarealiști, materializată în sculpturi, grafică, litografii, gravuri, miniaturi din aur și diamante, design de mobilier, ce completează portretul unui creator excepțional în toate formele sale artistice.

Când va avea loc: 13 decembrie 2023 - 12 mai 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: ARCUB

Târgul de Crăciun București

Târgul de Crăciun București

Cel mai mare târg din România dedicat sărbătorilor de iarnă, cu o tradiție de peste 15 ani, Târgul de Crăciun București, înscris în rețeaua internațională www.christmasmarkets.com., s-a deschis, intrarea fiind liberă. Organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în Piața Constituției, evenimentul așteaptă bucureștenii și turiștii pentru experiența Crăciunului autentic, până pe 26 decembrie, cu activități și atracții dedicate întregii familii.

Când va avea loc: 21 - 26 decembrie, Piața Constituției.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay

Sursa foto: shutterstock