Locuri de „pelerinaj” pentru iubitorii de mici din București: 5 locații în care poți savura cei mai buni mici din Capitală, pe 1 mai

Sursǎ foto: Shutterstock

Locuri de „pelerinaj” pentru iubitorii de mici din București: 5 locații în care poți savura cei mai buni mici din Capitală, pe 1 mai

Cuprins Articol:

De 1 mai românii se bucură de o zi liberă, în care se pot relaxa sau pot face o chiar o escapadă în afara orașului. Cei care nu au apucat, însă să își rezerve o vacanță pe litoral sau la munte și au rămas în București, au o mulțime de locuri unde pot mânca mici pentru a sărbători Ziua Muncii. Iată cele mai bune locuri din București unde poți mânca mici de 1 mai.

1. Terasa Obor

Nu putem vorbi de mici fără să nu aducem în discuție Terasa Obor, despre care se spune că are cei mai buni mici din București. Acolo își dau întâlnire oameni de toate vârstele care stau, în general, la coadă, să savureze celebrii mici.

Un mic la Terasa Obor costă 5 lei.

2. La Cocoșatu`

La Cocoșatu este un restaurant de legendă, cunoscut și iubit de români pentru micii uriași și fripturile generoase. Primul restaurant La Cocoșatu’ a fost inaugurat în 1993, în zona Băneasa, de către Ion Oiță și a câștigat rapid popularitate în rândul bucureștenilor. Între 2016 și 2017, locația a trecut printr-un proces amplu de reamenajare, investiția totală ridicându-se la 250.000 de euro, conform informațiilor de pe site-ul oficial. În 2019, a fost deschis cel de-al doilea restaurant La Cocoșatu, situat pe strada Clucerului nr. 41 (în apropiere de Piața 1 Mai – Arcul de Triumf), cu o investiție de 150.000 de euro.

Ambele restaurante La Cocoșatu’ sunt deschise zilnic, de luni până duminică, între orele 11:00 și 24:00. Dacă nu reușești să ajungi într-una dintre locațiile fizice, poți comanda faimoșii mici de la Cocoșatu și prin aplicația Glovo.

Un mic aici costa 7,5 lei.

3. Terasa Marius

Terasa Marius a devenit, în ultimii ani, un loc de pelerinaj pentru bucureștenii care caută mici făcuți „ca la carte”. Fără pretenții inutile, dar cu accent pe gust și atmosferă relaxată, Terasa Marius s-ar putea să fie exact ce cauți. Prețurile sunt accesibile, iar porțiile generoase. Trebuie, însă să te înarmezi cu răbdare, căci și la Terasa Marius te vei lovi de cozi, dat fiind faptul că este un loc extrem de popular în rândul oamenilor de toate vârstele.

Un mic costă 5 lei, iar prețurile pentru o bere la draft pornesc de la 7 lei.

4. La Ciotoianu

Micii de la La Ciotoianu sunt apreciați atât de bucureșteni, cât și de locuitorii din Ilfov pentru gustul și calitatea lor. Până de curând, doritorii trebuiau să ajungă în Popești-Leordeni (Strada Miraslău 37-39) pentru a-i savura, însă ulterior s-a deschis o locație și în Drumul Taberei (Drumul Taberei 115). Pentru cei care vor să ia și la pachet, restaurantul oferă o gamă variată de preparate tradiționale din carne: pastramă de oaie, vită, porc, cotlet de vițel, pulpe de pui, coaste de porc sau burgeri.

Prețurile pentru mici diferă în funcție de locație. La cea din Popești Leordeni, un mic costă 6 lei, iar la cea din Drumul Tabere prețul pentru un mic se ridică la 7 lei.

5. Atelierul de Mici

Situat pe Calea Griviței nr. 206, Atelierul de Mici este o destinație de referință pentru iubitorii preparatelor tradiționale românești. Carnea provine din ferme locale: vita din Botoșani, porcul din Timișoara și oaia din Sibiu. Pentru cei care doresc să își pregătească micii acasă, atelierul oferă posibilitatea de a achiziționa produsele direct din magazin.

6. La Gil

Un mic sub brandul „La Gil”, cu pâine și muștar costă 6,3 lei. Locația din zona de Nord (Băneasa) - Bdul Aerogarii 21, Sector 1 este renumită pentru micii pe care îi prepară, fiind cea care l-a impresionat și pe regretatul bucătar Anthony Bourdain care a filmat la „La Gil” ediţia românească a emisiunii „No Reservations”.

Meniul restaurantului combină preparate tradiționale românești, cum ar fi ciorba de burtă, pastrama de oaie și micii, cu specialități internaționale din bucătăriile italiană, grecească și mediteraneană. De asemenea, deserturile precum clătitele cu fructe și sos de vin sau papanașii cu brânză de vaci sunt foarte apreciate

7. City Grill

Dacă vrei o experiență mai sofisticată când vine vorba de mici sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou, la restaurantele City Grill, pasionații de mici pot savura o varietate de opțiuni de mici, inspirate din rețete tradiționale românești. De pildă, la locația City Grill Primăverii, meniul include:​

  • Micii lui Iordache
  • Micii de Lehliu Gară
  • Micii de Obor
  • Micii de Medgidia

Fiecare tip de mic este realizat după o rețetă distinctă, cu ingrediente și condimente specifice. Mai mult, micii sunt serviți cu trei tipuri de muștar, pentru a completa experiența culinară. ​E drept că micii aici sunt mai scumpi și se dau doar în porție cu cartofi și muștar. De exemplu, la locația din Primăverii, 3 mici (indiferent de tipul de carne ales) și cu muștar costă 40 de lei.

Personalizate pentru tine