Anul acesta este ultimul in care investitiile in publicitate in presa scrisa la nivel mondial vor fi mai mari decat cele pentru internet, din 2013 online-ul urmand sa devina al doilea mediu de promovare dupa televiziune, arata datele agentiei ZenithOptimedia.
Pe de alta parte, in urmatorii ani investitiile in televiziune, radio, cinema, outdoor si internet vor creste, in timp ce bugetele pentru ziare si reviste vor scadea usor.

Evolutia canalelor de publicitate este similara si in privinta procentelor pe care le reprezinta in piata totala de publicitate.

Astfel, daca procentul reprezentat de investitiile in televiziune, radio, cinema si outdoor va ramane aproximativ egal in urmatorii ani, cel reprezentat de bugetele pentru ziare si reviste va scadea usor.

Singurul mediu care va creste este internetul, mediul online urmand sa avanseze de la 17,6% din investitiile in publicitate de 479,7 miliarde de dolari in acest an la 21,2% din piata totala de 534 miliarde de dolari in 2014.

Investitiile in publicitate la nivel mondial intre 2011-2014



Procentele reprezentante de investiile in publicitate la nivel mondial intre 2011-2014



Sursa datelor: ZenithOptimedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri