Ioana Manoiu, Felix Tataru si grupul austriac de relatii publice Chapter 4 au deschis o noua agentie de relatii publice, Chapter 4 Communications Romania, aceasta urmand sa fie condusa Raluca Ene (foto), un specialist cu peste opt ani de experienta in PR.

Chapter 4 Austria este afiliat exclusiv Burson-Marsteller in Europa Centrala si de Est. Acesta va fi cel de-al saselea birou al grupului austriac in sud-estul Europei, dupa cele din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina si Macedonia.

“Romania este cea mai mare tara din Balcani, iar perspectivele de dezvoltare ale acesteia sunt impresionante, de aceea biroul de la Bucuresti a fost absolut necesar pentru extinderea grupului Chapter 4 in Europa Centrala si de Est”, spune Severin Heinisch, fondator si CEO al Chapter 4 Austria.

Chapter 4 Romania va oferi servicii complete de relatii publice precum consultanta strategica de comunicare, gestiunea crizei, comunicare corporate si pentru produse sau servicii, employer branding & reputation management, media trainings, relatii cu presa si public affairs.

Lansarea noii companii a venit dupa doi ani de parteneriat intre GMP PR si reteaua Chapter 4.

Agentia va lucra cu clientii Burson-Marsteller si Chapter 4, dar in acelasi timp, isi va crea propriul portofoliu de clienti castigati la nivel local. In prezent, agentia are drept clienti companiile HP (divizia Entrerprise), Lufthansa si Swiss, clienti cu care GMP PR a lucrat pana acum si care au fost castigati datorita parteneriatul cu Chapter 4.

Raluca Ene (32 de ani), managerul noii agentii, spune ca in prezent sunt discutii pentru castigarea de noi clienti la nivel local, compania participand deja la licitatii.

„Speram ca pana la finalul anului sa atragem inca doi, trei clienti medii sau mari in portofoliu”, a spus aceasta pentru wall-street.ro .

Raluca Ene are peste opt ani de experienta in comunicare. In ultimii ani, ea s-a specializat in consultanta strategica, comunicare corporate si employer branding, lucrand pentru clienti din industrii precum IT&C, casa si gradina, retail si FMCG.

In prezent, agentia are trei angajati, echipa urmand sa creasca in functie de numarul de clienti noi atrasi.

Ene nu a precizat care este cifra de afaceri la care vrea sa ajunga in acest an, precizand doar ca spera ca la finalul lui 2012 compania va avea 5-6 clienti in portofoliu.

Actionarii Chapter 4 Communications Romania sunt Ioana Manoiu si Felix Tataru (cofondatori ai GMP PR) si agentia Chapter 4 Communications Austria, care detine 30% din biroul de la Bucuresti.

Chapter 4 a fost infiintat in ianuarie 2010 ca o retea de agentii menita sa deserveasca tarile din Europa Centrala si de Est. Pe langa biroul principal al retelei din Viena, exista birouri in Ungaria, Bulgaria, Serbia, Bosnia-Hertegovina si Macedonia, iar din ianuarie 2012 si in Romania.

Chapter 4 este afiliat exclusiv Burson-Marsteller in zona Europei Centrale si de Est, deservind 11 tari din zona.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Chapter 4: Am avut un an foarte profitabil. Am mizat pe consultanta