In ultimii ani tehnologia a migrat dintr-o zona tehnica, foarte specializata, catre una umana, produsele viitorului urmand sa fie create impreuna de ingineri si artisti, a declarat Walter Isaacson, cel care a scris biografia lui Steve Jobs, fostul CEO Apple, odata cu lansarea cartii la Bucuresti.
Lansarea a fost organizata de Institutul Aspen, al carui presedinte si CEO este Isaacson. Institutul Aspen este o organizatie non-guvernamentala cu activitati in domeniul educational, leadership si politici publice. El a fost directorul general al CNN si managing editor al TIME. De asemenea, a mai scris biografiile lui Henry Kissinger, Benjamin Franklin si Albert Einstein.

Ce spune despre:

Creativitate si tehnologie
Cu totii cunoastem foarte multi oameni inteligenti, dar ceea ce ii face pe oameni speciali este imaginatia, creativitatea. Imi place sa ma uit la felul in care oamenii pot fi creativi. De exemplu, Steve Jobs s-a gandit cum ar fi sa pui o mie de melodii in buzunar printr-un dispozitiv dragut. Si a facut asta integrat cu calculatorul tau, cu hardware, software, intr-o forma pe care alte companii nu au facut-o.

Dilema noului secol:
Putem inova si inventa lucruri noi? Aceasta va fi dilema noului secol.

Guvernarea prin tehnologie


Una dintre marile schimbari care au loc este trecerea de la computerele desktop la dispozitivele mobile care se conecteaza online prin aplicatii, prin retele de socializere. Si cred ca terminalele mobile vor duce computerele pretutindeni. Chiar daca esti in Piata Tahir, la Bucuresti sau in Washington, esti conectat oriunde, poti publica fotografii de peste tot, poti posta pe Facebook. Terminalele mobile vor elibera comunicarea.

Tehnologie si nevoile sociale

In ultimii 25 de ani am vazut ca tehnologia s-a concentrat pe zona de inginerie, insa acum vezi cum creativitate reala vine din combinarea dintre tehnologie si dorintele oamenilor. Steve Jobs a facut primul acest lucru. Acum este vorba mai mult despre continut, despre lucrurile creative pe care le faci cu tehnologia. Cred ca mergem de la o lume in care inginerii faceau singuri totul la o lume in care este nevoie de o imbinare intre artisti si ingineri.

De unde va veni noul Steve Jobs

Daca inainte inventorii obisnuiau sa lucreze singuri in garaj, in propriul laborator pentru a inventa ceva, acum inovatia este un efort colaborativ, inseamna sa fii alaturi de alti oameni .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri