RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune de pe piata locala- cu circa 3 milioane de abonati, cere public Antena Group, compania care detine canalele de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV si GSP TV, acordul de retransmisie pentru posturile Antena 1 si Antena 3.

Notificare Antena Group catre RCS&RDS

Aproximativ un milion de abonati ai serviciului de televiziune prin satelit ai RCS&RDS (in general cei din orasele mai mici sau zona rurala) nu mai pot viziona de joi noapte posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV, din cauza unor neintelegeri intre Antena Group si operatorul de telecomunicatii.

Abonatii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt si nu vor fi afectati de aceasta situatie.

“Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor “Antena”, daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00. Daca dupa data si ora mentionate, RCS & RDS ar fi continuat sa retransmita canalele <<Antena>>, Antena Group ar fi urmat sa apeleze la ,<<toate masurile legale, inclusiv plangeri de natura penala>>. Este pentru prima data in ultimii opt ani cand Antena Group cere bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor “Antena”. Pretentia financiara ar fi obligat RCS & RDS sa majoreze tarifele serviciilor Digi prin satelit. Compania noastra are in prezent cele mai mici tarife de pe piata, direct corelate cu puterea de cumparare a abonatilor. Acesta este motivul pentru care RCS & RDS nu poate accepta cererea Antena Group prin care abonatii sai ar trebui sa plateasca o factura substantial marita, fara a beneficia de nimic suplimentar. RCS & RDS cere public Antena Group acordul de retransmisie pentru posturile Antena 1 si Antena 3 pentru a le oferi abonatilor fara plata suplimentara”, afirma oficialii RCS&RDS intr-un comunicat de presa.

Citeste in atasament notificarea trimisa de reprezetantii Antena Group catre cei ai RCS&RDS.

RCS&RDS este cel mai mare operator de televiziune de pe piata locala cu circa 1,6 milioane de abonati de cablu si 1,1 milioane de utilizatori ai serviciilor de televiziune prin satelit, conform datelor de la finalul lui 2009, cele mai recente informatii oferite de companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Decaderea TV-ului in media: cand ar putea fi depasit de digital?