Antena TV Group isi modifica actionariatul, iar Antena 3 isi muta sediul social

Antena TV Group, care detine Antena 1, isi va modifica usor actionariatul, dar fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina, vor continua sa detina impreuna aproape 80% din actiuni, iar Antena 3 isi va muta sediul social intr-un imobil din bulevardul Ficusului din Capitala, conform Mediafax.

In acest sens, societatea Antena TV Group SA a solicitat Consiliului National al Audiovizualului, in conformitate cu legislatia audiovizualului, acordul pentru modificarea actionariatului.
Astfel, fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina, vor continua sa fie principalii actionari ai Antena TV Group SA si isi vor mentine numarul de actiuni, respectiv: Camelia Voiculescu - 41,780095%, iar Corina Voiculescu - 37,457653%.

Totodata, alti actionari ai Antena TV Group care isi mentin numarul de actiuni sunt Mihai Lazar (8,644884%) si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei (membru fondator si presedinte Dan Voiculescu) - 3,91666%.

Un alt actionar, Anca Raluca Gheorghe, isi reduce usor numarul de actiuni, de la 3,750282% la 3,648649%.
In schimb, un alt actionar, societatea Grivco SA, isi creste usor numarul de actiuni, de la 4,450426% la 4,552059%.
Actionarii Grupului Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA sunt in prezent: Camelia Voiculescu - 39,125%, Corina Voiculescu - 39,125%, Mihai Lazar - 10%, Anca Raluca Gheorghe - 8,83%, Elena Constanda - 1,75% si Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA - 1,17%, potrivit CNA.

Societatea Antena TV Group SA detine licentele audiovizuale pentru difuzarea prin satelit a televiziunilor Antena 1, Antena Stars, Zu TV si Euforia Lifestyle TV, dar si licentele Antena 1 din Bucuresti, Brasov, Arad, Cluj-Napoca, Constanta, Calarasi, Deva, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Slobozia si Targu-Mures, statii care sunt difuzate prin retele de comunicatii electronice (cablu, n.r.).

Citeste si:
Immofinanz inchiriaza si extinde contracte pentru 40.000 mp de birouri
Immofinanz inchiriaza circa...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Conform articolului 54, alineatul 2 din Legea audiovizualului, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenita in documentele si in datele declarate, inclusiv privind datele lor de identificare, precum si structura actionariatului pana la nivel de persoana fizica si juridica, asociat sau actionar care detine o cota mai mare de 20% din capitalul social ori drepturile de vot ale unei societati titulare de licenta audiovizuala.

Pe de alta parte, o alta societate din cadrul grupului de media Intact - Antena 3 SA - a solicitat acordul Consiliului National al Audiovizualului privind modificarea sediului sau social, din Soseaua Bucuresti-Ploiesti, numerele 25-27, Bucuresti, intr-un alt imobil din Capitala, situat pe bulevardul Ficusului, numarul 44A. In acelasi imobil din bulevardul Ficusului se afla si sediul social al Antena TV Group.

Societatea Antena 3 SA detine licente pentru difuzarea prin satelit a televiziunii Antena International si a televiziunii de stiri Antena 3.
Actionarii societatii Antena 3 SA sunt: Corina Voiculescu - actionar principal (49,58%), Camelia Voiculescu (43,85%), Sorin Oancea (5,3%), Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei (membru fondator si presedinte Dan Voiculescu) - 1,27%, potrivit CNA.

Modificarea sediului social al Antena 3 vine dupa ce, pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu, la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si:
Antenele reduc temporar salariile cu 20% și suspendă parte din...
Coronavirus | Antenele reduc...

In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

Sursa foto: http://a1.ro/

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri