Dan Voiculescu, achitat in dosarul RCS&RDS. Ce pedepse au primit fiica acestuia si seful Antena Group?

Dan Voiculescu a fost achitat, miercuri, in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS. Decizia este definitiva. Fiica mogulului, Camelia Voiculescu a primit un an si sase luni cu suspendare, iar directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare.

Magistratii instantei supreme au dispus o amenda de 200.000 de lei pentru Antena Group, pentru santaj, potrivit News.ro. De asemenea, s-a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul SC Antena 3 si Intact Publishing. In acelasi dosar, Serban Pop a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia instantei supreme este definitiva.

In 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...

Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.

CITESTE SI: Cum motiveaza judecatorii decizia de eliberare condtionata a lui Dan Voiculescu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri