APSR: Suntem ingrijorati din cauza defaimarii jurnalistilor care lucreaza pentru media internationala

Asociatia Presei Straine din Romania (APSR) face apel la "o atitudine civilizata si responsabila" fata de jurnalistii care lucreaza pentru presa internationala, precizand ca a constatat "cu ingrijorare" ca au aparut "comentarii defaimatoare" la adresa unor ziaristi, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

"Constatam cu ingrijorare ca in ultimele zile au aparut comentarii cu caracter defaimator la adresa unor jurnalisti romani si straini care lucreaza pentru media internationala. Asociatia Presei Straine din Romania respecta activitatea colegilor Raul Sanchez (El Pais) si Liliana Ciobanu (The Economist si CNN) care au fost tinta unor astfel de comentari. Impartasim ingrijorarea exprimata de Active Watch si Centrul pentru Jurnalism Independent in legatura cu ziarista Carmen Valica (RRA)", conform comunicatului.

Asociatia Presei Straine reuneste corespondentii principalelor media straine care lucreaza in Romania.

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a cerut ca Institutul Cultural Roman sa prezinte de urgenta un raport cu bursierii sai, constatand ca foarte multi dintre acestia sunt "agenti de presa platiti din banii publici ai regimului Basescu".

Solicitarea a venit dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora jurnalistul Raul Sanchez Costa, de la cotidianul El Pais, care a publicat interviul cu premierul Victor Ponta in care acesta isi anunta demisia in cazul confirmarii plagiatului, este bursier al Institutului Cultural Roman (ICR).

Pe de alta parte, ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Roman pentru Politici Europene si Expert - Forum au transmis saptamana trecuta ca "iau act cu ingrijorare" de acuzatiile aduse jurnalistei Carmen Valica de catre senatorul PSD Dan Sova.

Acesta a acuzat-o pe jurnalista ca ar fi dezinformat-o pe comisarul europeana pentru justitie Vivianne Reding, careia i-ar fi adresat o intrebare ce ar fi determinat declaratiile critice ale lui Reding la adresa Romaniei.

Totodata, cele patru asociatii i-aui solicitat lui Dan Sova sa probeze de urgeta aceste acuzatii sau sa isi prezinte demisia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri