Romania se pregateste pentru un referendum crucial, coalitia la putere indemnandu-i pe romani sa se prezinte la urne, iar presedintele suspendat si PDL cerandu-le sa boicoteze destituirea lui Traian Basescu, in urma unei campanii foarte tensionate, scrie presa internationala vineri si sambata, potrivit Mediafax.
In urma criticilor UE cu privire la atingerile aduse statului de drept, romanii vor decide duminica daca aproba sau nu destituirea presedintelui aflat la putere de opt ani, Traian Basescu, ai carui simpatizanti au indemnat la boicotarea referendumului, scrie AFP intr-un material de prezentare intitulat "Romania se pregateste sa voteze destituirea presedintelui".

Aproximativ 18 milioane de cetateni sunt chemati sa voteze atat in Romania, cat si in strainatate, mai ales in Spania si Italia, unde traiesc sute de mii de emigranti romani. Participarea este cruciala, avand in vedere ca aceasta consultare va fi validata doar cu 50 la suta plus unul din numarul alegatorilor inscrisi pe liste, conform unei decizii a Curtii Constitutionale, continua agentia franceza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
InternetCorp relansează retail.ro, proiect de publishing cu noi servicii
Setari Cookie-uri