O femeie ar putea conduce pentru prima oara Le Monde

Natalie Nougayrède, jurnalist specializat in diplomatie externa la cotidianul Le Monde, ar putea deveni in curand prima femeie care va conduce acest ziar francez de referinta, dupa ce a fost aleasa de actionari in aceasta saptamana, insa decizia trebuie sa fie confirmata de comitetul redactional, conform Mediafax.

Potrivit AFP, Natalie Nougayrède, o jurnalista experimentata in varsta de 46 de ani, fost corespondent la Moscova si specialista in istoria URSS, laureata a premiului Albert-Londres, lucreaza pentru cotidianul Le Monde din 1996.

Ea are la dispozitie doua saptamani pentru a convinge comitetul redactional de justetea alegerii facute de actionari si sa obtina astfel functia dorita, in urma votului membrilor Societatii redactorilor de la Le Monde (SRM), prevazut a avea loc pe 1 martie. Pentru ca desemnarea ei ca director al acestui cotidian sa fie validata, ea trebuie sa obtina 60% din totalul voturilor.

M.M. Pierre Bergé, Xavier Niel si Matthieu Pigasse, cei trei oameni de afaceri care sunt actionarii majoritari ai grupului, au preferat-o pe Natalie Nougayrède, miercuri, in detrimentul altor trei candidati aflati in cursa: Alain Faujas, Arnaud Leparmentier si Franck Nouchi, toti trei membri ai redactiei Le Monde.

Apreciata pentru profesionalismul ei, jurnalista Natalie Nougayrède ar putea deveni prima femeie care va conduce acest cotidian, lansat in 1944, de Hubert Beuve-Méry. Ea are reputatia "unei independente", afirma o colega de redactie.

Numirea ei in aceasta functie nu este insa asigurata, intrucat unii ii reproseaza o cariera orientata doar spre international, o lipsa de experienta in functii de conducere si o slaba cunoastere a felului in care functioneaza redactia online a jurnalului.

Precedentul director de la Le Monde, Erik Izraelewicz, desemnat in februarie 2011, a murit in luna decembrie, in urma unei crize cardiace in biroul sau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri