Intitulat "Le Monde de demain", acest festival, organizat pe 20 si 21 septembrie, la Opera Bastille si la Palais Garnier, cu ocazia implinirii a 70 de ani de la aparitia cotidianului, va include circa 30 de manifestari si dezbateri animate de jurnalisti de la Le Monde. Acestea vor aborda domenii variate (politica, economie, cultura, educatie, lifestyle, sport, noi tehnologii) si vor avea ca invitati personalitati internationale.

Potrivit AFP, in program se mai afla si un spectacol original pus in scena de Robert Carse la Opera Bastille si un concert in sala Olympia din Paris, la care vor participa noile nume de seama din muzica rock franceza. Le Monde va deschide pe site-ul sau o sectiune dedicata festivalului, ce va include seriale, portrete si inregistrari video realizate de jurnalistii din redactia cotidianului, dar si o serie de detalii despre invitatii asteptati la eveniment. Acest festival, sponsorizat de mai multe companii mari, va fi prezentat, totodata, pe larg, in versiunea tiparita a ziarului.

"Este o noua activitate pentru Le Monde, este pentru prima data cand suntem producatorii unui eveniment", a explicat directorul Louis Deeyfus intr-o intalnire cu presa. "Acest festival are vocatia de a contribui considerabil la redresarea activitatii grupului", a subliniat el, fara sa dezvaluie insa costurile si beneficiile asteptate, nici pretul biletelor pentru acele dezbateri cu plata, scrie Mediafax.

Citeste si:

Cotidianul francez a suferit pierderi de circa 2 milioane de euro in 2013. "Natalie Nougayrède (care a demisionat saptamana trecuta din functia de director general al ziarului, n.r.) este persoana care a lansat proiectul, inspirandu-se dintr-un festival de la New York", a adaugat el.

Astfel, Le Monde va calca pe urmele altor titluri importante din presa franceza care au ales sa se diversifice si s-au orientat spre conferinte si dezbateri, precum Libération, Les Echos si Le Nouvel Observateur.

Sursa foto: Captura Lemonde.fr