Desi titlul nu este deocamdata cunoscut, editura Jonathan Cape a anuntat ca noul volum din seria "James Bond" va prezenta aventurile agentului 007 ajuns la varsta maturitatii.

William Boyd a spus ca actiunea din romanul sau este plasata in anul 1969, in perioada Razboiului rece, iar noul roman marcheaza revenirea la "stilul Bond clasic".

Precedentele doua romane din aceasta serie s-au intitulat "Carte Blanche", de Jeffery Deaver, si "Devil May Care", de Sebastian Faulks, si au fost publicate in 2011, respectiv in 2008.

William Boyd spune ca nu a ezitat nicio secunda atunci cand administratorii fundatiei Fleming l-au invitat sa scrie urmatorul roman din seria "James Bond": "Pentru mine, aceasta perspectiva este incredibil de interesanta si de stimulanta".

Un admirator al francizei Bond, William Boyd a inclus personajul Ian Fleming in romanul sau "Any Human Heart" din 2002.

Citeste si:

Noul roman din seria "Bond" va fi publicat in Marea Britanie de editura Jonathan Cape - editura originala a scriitorului Ian Fleming, parte a editurii Vintage Publishing - si de editura HarperCollins in America de Nord. Romanul va fi publicat in 2013, anul in care va fi marcata cea de-a 60-a aniversare a personajului James Bond, introdus in lumea literara de scriitorul Ian Fleming, in romanul "Casino Royale", aparut in 1953.

Fundatia care administreaza drepturile de autor asupra operelor scriitorului Ian Fleming a anuntat, la inceputul acestui an, ca a semnat un contract pe 10 ani cu editura Random House Group pentru a publica toate romanele din seria "James Bond", in format print si e-book.

Catalogul "Bond" este unul dintre cele mai ravnite din industria editoriala, romanele din aceasta serie inregistrand vanzari de peste 100 de milioane de copii la nivel mondial.

William Boyd este un scriitor si scenarist britanic, nascut pe 7 martie 1952, care a copilarit in Ghana si Nigeria. Si-a facut studiile la Universitatea din Nisa, Universitatea din Glasgow si Universitatea Oxford. A debutat in 1981, cu romanul "A Good Man In Africa" - recompensat cu Whitbread Book Award. Urmatorul sau roman, "An Ice-Cream War", publicat in 1982, a fost nominalizat la premiul Booker. S-a remarcat si prin romanele "Brazzaville Beach" (1991), "Any Human Heart" (2002) - nominalizat pe lista lunga pentru Booker Prize - si " Restless" (2006) - recompensat cu Costa Book Award.

Sursa foto: http://www.007.com/skyfall-poster-revealed/