Procesul de votare pentru desemnarea castigatorilor premiilor Oscar, ce vor fi decernate duminica, s-a incheiat marti seara, dupa campanii de presa costisitoare ale studiourilor de la Hollywood si dupa implementarea primului sistem de votare online din istoria Academiei de film americane, scrie Mediafax.
Peste 5.800 de reprezentanti ai industriei cinematografice, care sunt membri ai Academiei de film americane, au fost invitati sa voteze pentru stabilirea castigatorilor premiilor Oscar in 24 de categorii, incepand din 8 februarie si pana pe 19 februarie, relateaza Reuters.

Rezultatele vor fi pastrate intr-un loc secret, de renumita firma PricewaterhouseCoopers, care va preda apoi plicurile cu numele castigatorilor prezentatorilor din spatele scenei, pe 24 februarie, la gala premiilor Oscar, ce va fi transmisa la televiziune in direct de la Hollywood.

Cursa pentru castigarea pretioaselor trofee aferente categoriilor "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai buna actrita" si "cel mai bun actor in rol secundar" este o competitie extrem de deschisa in acest an, iar directorii marilor studiouri hollywoodiene au cheltuit sume uriase pe campaniile de sustinere a peliculelor lor, difuzate in ziare, la radio, in numeroase publicatii si la televiziune.

Los Angeles Times estimeaza ca Warner Bros., studioul din spatele filmului "Argo", si Walt Disney Co., care distribuie filmul "Lincoln", au cheltuit fiecare aproximativ 10 milioane de dolari in campaniile pentru Oscar, in saptamanile recente.

Cele doua filme se afla implicate intr-o cursa extrem de stransa pentru castigarea celui mai important trofeu la gala de duminica seara - Oscarul pentru cel mai bun film.

Premiera la votare. A fost introdus votul online

Reprezentantii companiei PricewaterhouseCoopers spun ca nu a existat niciodata o bresa de securitate in procedura secreta de votare, in cei 79 de ani de cand colaboreaza cu Academia de film americana.

In acest an, renumita firma americana a avut in fata o noua provocare - introducerea sistemului de votare online pentru prima data, alaturi de traditionalul sistem ce include buletine de vot tiparite si expediate prin posta membrilor Academiei de film americane din lumea intreaga.

Potrivit reprezentantilor acestei companii, peste jumatate dintre membrii Academiei au votat online in acest an.

Drama "Lincoln", regizata de Steven Spielberg, abordeaza gala Oscarurilor de duminica seara din postura de mare favorit, intrucat a primit cele mai multe nominalizari - 12 -, inclusiv la categoria "cel mai bun film", si este urmata in acest clasament de filmul "Life of Pi", cu 11 nominalizari, musicalul "Les Misérables" si comedia "Silver Linings Playbook", cu cate opt nominalizari, si de thrillerul "Argo", cu sapte nominalizari.

Sursa foto: www.oscars.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri