In timp ce Pozitia Copilului a fost refuzat la finantare, CNC a dat 1 mil. lei unui film cu 8 spectatori

Cea mai paguboasa finantare acordata de Centrul National al Cinematografiei a fost in cazul unui lungmetraj care a starnit interesul a doar 8 platitori de bilet.

La concursul din iulie 2010 al Centrului National al Cinematografiei (CNC), filmul „Pozitia copilului“, care a castigat „Ursul de Aur“ la Berlin, a fost respins de la finantare cu nota 6,34, in timp ce un film ca „Ultimul corupt al Romaniei“ al lui Sergiu Nicolaescu obtinea 1.561.841 lei, relateaza Adevarul.ro.

Lungmetrajul lui Nicolaescu, aparut pe ecrane in 2012, nu a participat la niciun festival, a fost foarte prost primit de critica de specialitate si nu s-a bucurat nici de succes de box-office: a avut in total 13.195 de spectatori si incasari de 225.814,77 RON.

Nu este singura contra-performanta intalnita printre filmele care au obtinut finantari in ultimii ani de la CNC. Cel mai flagrant caz este al filmului „Caii inaripati“ (2012, coproductie Romania-Ungaria, regia Elek Judit- Foto)), care a obtinut o finantare de 1.010.000 RON, dar a avut in total 8 spectatori platitori de bilete si incasari de 71,2 RON.

Mai multe detalii pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Publicis Events lansează platforma de evenimente outdoor SUMMER IN THE CITY
Setari Cookie-uri