Televiziunile generaliste, in topul celor mai urmarite posturi TV de catre copiii sub 10 ani

Televiziunile generaliste se afla in topul celor mai urmarite posturi TV de catre copiii cu varsta sub 10 ani, a declarat Nadia Tataru, asociatul principal al postului de radio pentru copii Itsy Bitsy, vineri, la dezbaterea "Nu va uitati copiii la TV - Vezi ce vede copilul tau", organizata de CNA.

Potrivit Nadiei Tataru, care a citat cifre furnizate de GfK (in 2010 si 2011) si Kantar Media (2012 si 2013), copiii cu varsta sub 10 ani obisnuiesc sa se uite la programele difuzate de televiziunile generaliste, nu doar la cele difuzate de posturile TV pentru copii.

Astfel, in topul celor mai urmarite televiziuni de copii cu varsta sub 10 ani, din mediul urban, se gasesc - alaturi de Minimax, Cartoon Network, Boomerang, Disney si Disney Junior - Pro TV, Pro Cinema, Antena 1, Kanal D, TVR 1, TVR 2, Discovery etc.

Totodata, potrivit informatiilor prezentate in cadrul dezbaterii, cele mai vizionate programe TV de copii sub 10 ani, din mediul urban, sunt: "Romanii au talent", "Pariu cu viata" (sezonul al III-lea), "Pariu cu viata" (sezonul al II-lea), "Las fierbinti" (sezonul al II-lea), "MasterChef", "Las fierbinti" (sezonul I), fotbal - Europa League, "Dansez pentru tine", film difuzat sambata dimineata (Minimax).

Nadia Tataru a mai spus ca "televizorul este cea mai buna si ieftina bona". Ea a mai spus ca, daca ar fi posibil, televiziunile dedicate copiilor cu varsta de 0-3 ani ar trebui interzise, din cauza ca programele difuzate de aceste posturi sunt foarte nocive pentru dezvoltarea creierului, dezvoltarea emotionala a copilului si determina intarzieri de limbaj.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) organizeaza, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Nu va uitati copiii la TV - Vezi ce vede copilul tau", la care a participat si ministrul Educatiei, Remus Pricopie. La eveniment sunt prezenti si specialisti din domeniul sanatatii si ai educatiei, reprezentanti ai mediului academic, ai asociatiilor de parinti si ai ONG-urilor care desfasoara activitati in domeniul educatiei nonformale si reprezentanti ai unor radiodifuzori care difuzeaza programe pentru copii.

Dezbaterea "Nu va uitati copiii la TV - Vezi ce vede copilul tau", organizata vineri, vine dupa alte doua dezbateri organizate de CNA - "Audiovizualul intre fictiune si realitate", care a avut loc pe 1 martie, si "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?" (pe 8 februarie).

Pe de alta parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petitia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al carei scop este "de a evalua necesitatea imbunatatirii unor prevederi ale legislatiei audiovizualului pentru o definire mai clara a notiunii de interes public in programele de televiziune si de radio".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri