Filmul "Grozavul si puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful", o superproductie a studiourilor Disney, se mentine pe primul loc in box office-ul romanesc de weekend, cu incasari de 616.837 de lei si 28.795 de spectatori, informeaza Asociatia Film Romania, conform Mediafax.
Cu un buget de productie estimat la 200 de milioane de dolari, acest film SF i-a atras pe spectatori in salile de cinematograf gratie unei distributii de zile mari, in care stralucesc Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams si Mila Kunis. Filmul prezinta aventurile lui Oscar Diggs, un magician de circ lipsit de anvergura, care pleaca la bordul unui balon cu aer cald din Kansasul sau natal si prafuit pentru a se stabili in extravagantul Taram al lui Oz, unde pretinde ca este marele magician asteptat de toti locuitorii acelei tari.

Pe pozitia a doua in box office-ul romanesc de weekend s-a situat filmul "Gambit", cu incasari de 241.447 de lei si 13.079 de spectatori in weekendul premierei.

In coborare cu un loc, pana pe pozitia a treia, este "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, primul lungmetraj autohton care a obtinut premiul Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin. De vineri pana duminica, filmul a avut incasari de 203.116 lei si 11.467 de spectatori. Dupa debutul spectaculos cu peste 19.000 de spectatori in primul weekend, un record pentru un film autohton in ultimii zece ani, "Pozitia copilului" a adus si mai multi spectatori in sali, in a doua saptamana - aproximativ 25.000. Saptamana trecuta, "Pozitia copilului" a devenit filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera din ultimul deceniu, surclasand productii ca "Minte-ma frumos", de Iura Luncasu (14.011 in primul weekend) si "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele doua titluri autohtone aflate in topul box office-ului pe 2012.

Pe pozitia a patra s-a situat filmul de actiune "Parker", cu Jason Statham in rolul principal, care a avut incasari de 156.513 lei si 8.100 de spectatori. Parker (Jason Statham) este un hot experimentat, cu un cod de etica foarte clar stabilit: nu fura de la oameni care nu isi permit luxul si nu ii raneste pe cei care nu merita. La ultimul jaf, echipa lui il tradeaza, furandu-i toate lucrurile de valoare si lasandu-l aproape mort in pustietate. Hotarat sa se razbune, Parker ii urmareste pana in Palm Beach, unde acestia planuiesc sa dea cea mai mare lovitura de care s-a auzit vreodata. Sub identitatea unui texan bogat, barbatul se asociaza cu frumoasa si ambitioasa Leslie (Jennifer Lopez), care este mai mult decat dispusa in a-l ajuta sa dejoace planurile fostilor coechipieri.

Locul al cincilea in box office-ul romanesc de weekend este ocupat de "Snitch / Capcana", un thriller cu Dwayne Johnson si Susan Sarandon, care a avut incasari de 120.194 de lei si 6.300 de spectatori. Filmul prezinta povestea unui tata care accepta sa lucreze pentru politie, ca agent sub acoperire, pentru a-si salva fiul acuzat pe nedrept de trafic de droguri.

In total, in weekend, cinematografele romanesti au avut incasari de 1,68 milioane de lei si 87.197 de spectatori.

Sursa foto: http://disney.go.com/thewizard/#

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri