"Se termina un ciclu profesional si de viata. Dupa aproape noua ani (dintre care peste sase si la TV), parasesc trustul Intact. A fost cel mai lung (si cel mai placut) loc de munca pe care l-am avut. Si, in 20 de ani, am trecut prin cateva…Sigur, cea mai la indemana e teoria conspiratiei. O sa va dezamagesc. Nu e nici un scandal. Si, din punctul meu de vedere, nici n-are de ce sa fie. Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrarile-n mine. N-as avea nici un motiv serios sa ma plang si chiar nu-s genul care sa-si caute motivatie pentru autovictimizare. E o oportunitate de cariera si atat. Careia, dupa ani de refuzuri fara sa ma bat cu pumnu-n piept, am decis sa-i dau curs. E decizia mea, e viata mea, e responsabilitatea mea", a spus Victor Ciutacu, intr-o postare pe blogul personal.

El spune, totodata, ca a decis sa ramana in presa si a ales Romania TV.

"Puteam pleca-n politica, pe un loc caldut. Aveam si o scuza la indemana. N-am facut-o, desi am avut oportunitati. Pentru ca nu-i lumea mea. Ma pricep la presa. Asta vreau sa fac in continuare. Din pacate, presa scrisa e un capitol, aproape sigur, inchis pentru mine. Am ales Romania TV, care - o, da! - m-a si injurat", spune Victor Ciutacu.

El precizeaza ca a inceput sa colaboreze cu trustul Intact in anul 2004, cand s-a angajat la Jurnalul National, dupa ce a lucrat intr-o structura guvernamentala, si a parcurs, pe rand, toate treptele, de la senior editor la redactor-sef, scrie Mediafax.

Cu Antenele, Victor Ciutacu spune ca a inceput sa colaboreze, neinstitutionalizat, din 2005. "Pentru ca aveam, in paralel, un contract de colaborare cu Realitatea TV. Din 1 februarie 2007, o fac si pe baza de contract. Trei ani si jumatate la Antena 2 (proiect pornit chiar de la zero), doi ani si jumatate de Antena 3 (cu statut de invitat permanent la «Sinteza zilei», in paralel) (...) Am crescut si consacrat un brand, «Vorbe grele»", spune Ciutacu.

Citeste si:

El mai precizeaza ca relatia sa cu patronatul trustului Intact "a fost aceea de distanta politicoasa". "Motiv pentru care chiar vreau sa-i multumesc public. Nu m-a incurcat, sper ca nici eu nu i-am pricinuit daune majore. Nu am vorbit cand am venit in trust, nu cred ca avem de ce-o face la plecare", mai spune Ciutacu.

"N-am scris, pana acum, nimic despre Marius Tuca si Mihai Gadea. Respectul se probeaza, nu se declama. Ei m-au adus, pe rand, in locurile din trust unde inca sunt sub contract. Si mi se pare normal ca lucrurile pe care vreau sa le spun sa le auda direct de la mine. Ceea ce s-a si intamplat", mai spune Ciutacu.

Jurnalul National si Antena 3 fac parte din trustul de media Intact, controlat de familia Voiculescu.

Televiziunea de stiri Romania TV este controlata de deputatul PSD Sebastian Ghita.

Sursa foto.