Emisiuni TV cu fuste scurte si versuri rasiste in Orientul Mijlociu

Atunci cand emisiuni ca „Arab Idol“ sau „Academia Vedetelor“ au intrat si in Orientul Mijlociu, un seic saudit foarte influent le-a denumit „arme de distrugere in masa care ucid valorile si virtutea“. Problema nu era doar ca emisiunile nu respectau etica conservatoare sociala, ca erau pline de fuste scurte sau de versuri rasiste, ci ca imaginea democratiei in procesul lor de votare ii nelinistea pe conducatorii autocrati, scrie Adevarul.

Cele doua tari in care aceste formate de emisiune erau introduse pentru prima data, Liban si Palestina, au nevoie de o scanteie politica, noteaza „Foreign Policy“ (FP).

Alegerile din Liban, programate pentru iunie 2013, mai mult ca sigur, vor fi amanate din cauza certurilor pe legea electorala si din cauza razboiului nesfarsit din tara vecina, Siria.

Palestinienii n-au mai avut alegeri prezidentiale inca din 2005, din cauza conflictului dintre Hamas si Fatah, principalele partidele politice din tara. Dar acum, producatorii de televiziune le ofera celor care vor sa devina politicieni, o optiune viabila catre o cariera politica, cel putin in eter.

Citeste mai multe in Adevarul.

Sursa foto: https://twitter.com/Arab_Idol

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri