In jur de trei sferturi din importurile de CD-uri pe care le face Cat Music, cea mai mare companie de productie muzicala din Romania, sunt pentru comenzi speciale, a declarat pentru wall-street.ro, Dan Popi, directorul general si fondatorul casei de discuri.
“CD-urile mai sunt cumparate doar de <<melomani>>, adica de persoanele de peste 40 de ani. Dar acestia sunt consecventi. Vanzarile de CD-uri au scazut dramatic dupa anul 2000, uneori si cu 50% pana in 2010, dar in ultimii trei ani vanzarile s-au plafonat, chiar am vazut o usoara crestere. Insa se cumpara pentru cadouri, cam trei sfeturi din ce importam sunt comenzi speciale in sensul ca deja le-am vandut. Si stim exact unde se duc, adica fie in magazine foarte nisate, fie direct la oameni”, a explicat Popi.

Odata cu dezvoltarea internetului, una dintre mai mari probleme pentru industria muzicala din Romania, dar si la nivel international, a fost pirateria, tot mai multi oameni descarcand ilegal muzica de pe internet, in loc sa cumpere sa continue sa cumpere CD-uri ori plateasca melodiile de pe site-uri care ofereau fisierele in format digital, legal.

“Nu poate nimeni sa masoare rata pirateriei si nici impactul nu poate fi masurat. Acum, insa ceea ce este este fascinant este ca si alte industrii au inteles cat este de importanta muzica pentru oameni. Ma refer la companii giganti ca Google care a investit in YouTube, care este la baza un canal de muzica, ori Sony Corporation care a hotatat sa stranga legaturile cu divizia sa de entertainment”, a mai spus Popi.

Cat Music a recastigat de curand licenta Sony Music Entertainment
, o companie care are in portofoliu artisti precum Michael Jackson, Alicia Keys, Depeche Mode, P!nk, Jennifer Lopez, Beyonce, dupa sase ani in care aceasta a fost in portofoliul Nova Music.

Compania a avut afaceri de circa patru milioane de euro anul trecut, dublu fata de 2011, iar pentru anul acesta Dan Popi mizeaza pe venituri de 5 milioane de euro. Cat Music are 20 de angajati, insa colaboreaza cu aproximativ 500 de persoane, printre care compozitori, producatori, regizori, dansatori ori operatori.

Citeste si: Cat Music a recastigat licenta Sony Music si vrea un milion de euro in plus la venituri

Casa de discuri are in portofoliu 6.000 de piese si in jur de 300 de artisti, printre care Iris, Hi-Q, Proconsul, Andreea Banica, Delia, Elena Gheorghe, Directia 5, Cezar sau Voltaj.

Cat Music a fost fondata in 2003 si este detinuta de Dan Gheorghe Popi (45 de ani) si Sorin Golea (47 de ani), fiecare avand 50% din actiunile companiei.

Cele mai mari companii de productie muzicala din Romania sunt Cat Music, Roton si MediaPro Music.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri