Lilian Zamfiroiu numit in functia de presedinte al ICR, este doctor in istorie si si-a inceput activitatea in diplomatie in 2001, dupa ce a lucrat ca profesor de limba romana si a cochetat cu presa, de la revista Universitatii Bucuresti, inainte de 1989, pana la RRA si Radio Vacanta.
Lilian Zamfiroiu si-a inceput activitatea in diplomatie in 2001, ca director general al Directiei de Comunicare si Diplomatie Publica din Ministerul Afacerilor Externe, iar din 2008, acesta ocupa functia de ministru plenipotentiar in Delegatia Permanenta a Romaniei pe langa UNESCO, precum si de adjunct al ambasadorului Romaniei la UNESCO, Nicolae Manolescu, se arata in CV-ul acestuia, scrie Mediafax.

Zamfiroiu, in varsta de 50 de ani, a ocupat si functii in mass-media, din 1984 pana in 1987, fiind redactor-sef al revistei studentilor din Universitatea Bucuresti, in perioada 1985 - 1989, redactor la postul estival Radio-Vacanta Costinesti, iar din 1985 pana in 2001, colaborator si, ulterior, realizator de emisiuni la Radio Romania (RRA), se arata in acelasi document. De asemenea, in perioada 19 ianuarie 1990 - 1 noiembrie 1991, Zamfiroiu a lucrat la Curierul de Valcea, fiind primul angajat (secretar general de redactie) al primului cotidian particular aparut in Romania postcomunista, potrivit aceluiasi document. In momentul de fata, diplomatul este director onorific al acestei publicatii.

Totodata, din iunie pana in noiembrie 1992, Zamfiroiu a fost redactor de rubrica (invatamant) la cotidianul Evenimentul zilei, iar in perioada aprilie 1995 - octombrie 1996, director al postului Radio 21 Bucuresti.

De asemenea, acesta a publicat o serie de articole, ca "Public perception of Romania's integration into NATO" (in revista NATO's Nations and Partners for Peace), "Romania la Conferinta de Pace de la Paris (1919-1920). Atitudinea delegatilor italieni fata de problemele referitoare la Romania" (in revista de cultura Cele trei Crisuri), "Contributii la cunoasterea carierei diplomatice (1920-1923) a lui Octavian Beu" (Cele trei Crisuri), "Diplomat Raffaele Guariglia's Memoir Regardind the Consequences of the Ratification by Italy of the Treaty on Bessarabia (of 28th October 1920)" (Analele Universitatii din Oradea), precum si volumele "Relatiile romano-italiene in perioada interbelica/ Un studiu al diplomatului Octavian Beu", aparut la Editura Universitatii din Oradea (coautor Antonio Faur), si "Relatii diplomatice romano-italiene. 1918-1940", aparut la Editura Tritonic.

Lilian Zamfiroiu a ocupat, in perioada 28 septembrie 1981 - 13 septembrie 1983, functia de operator AMC (aparate masura si control) la Centrala Industriala de Produse Anorganice (actuala Oltchim), iar intre 1 septembrie 1987 si 1 noiembrie 1991, precum si intre 1997 si 1998, a fost profesor de limba si literatura romana.

Din 1991 pana in 1997, el a fost inspector de specialitate in Ministerul Invatamantului, iar in perioada 15 septembrie 1998 - 21 noiembrie 2000, a ocupat functia de expert 1A in Ministerul Apararii Nationale. Din 2001 pana in 2005, Zamfiroiu a ocupat functia de director general la Directia Generala Comunicare si Diplomatie Publica din Ministerul Afacerilor Externe.

In 2010, Lilian Zamfiroiu a obtinut diploma de doctor in istorie la Universitatea Oradea.

In anul 2004, el a fost decorat de presedintele Romaniei cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.

Lilian Zamfiroiu ii succede la conducerea Institutului Cultural Roman (ICR) lui Andrei Marga, care a ocupat aceasta functie din 11 septembrie 2012. Comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat au cerut, pe 17 iunie, revocarea lui Andrei Marga din functia de presedinte al ICR, precum si a vicepresedintilor Horia Garbea si Vladimir Simon, motivul pentru care s-a solicitat acest lucru fiind acela ca institutia nu a trimis raportul de activitate si contul de executie bugetara pe anul 2012 pana la data prevazuta de lege - 15 aprilie. Ulterior propunerii inaintate de comisiile pentru cultura si politica externa Biroului Permanent al Senatului, Andrei Marga si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, "cu solicitarea ca demisia sa intre in vigoare imediat".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri