UNICEF lanseaza in Romania SMS-ul recurent ca instrument de strangere de fonduri in cadrul campaniei “Priveste intai copilul!” dedicata sprijinirii copiilor cu dizabilitati. Astfel, cei care doresc sa ajuta organizatia au posibilitatea sa doneze lunar suma de 2 euro, desi trimit mesajul o singura data, adica in momentul in care decid ca vor sa faca acest lucru.
“Donatiile recurente prin SMS se alatura donatiilor prin debit direct si celor unice prin SMS, pentru ca donatiile de la persoane fizice sa fie cat mai usor de facut. Astfel, oferim clientilor Orange si Vodafone sansa de a dona 2 euro lunar, la inceput pentru campania UNICEF. Sistemul este astfel gandit incat ofera control asupra momentului in care donatorul opreste donatia si are integrate sisteme de transparenta care il ajuta sa afle cati bani s-au strans si care sunt rezultatele obtinute dupa colectarea fondurilor donate”, a declarat Dana Pirtoc, director executiv al Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC).

Romania este a treia tara in lume, dupa Norvegia si Marea Britanie, unde UNICEF introduce SMS-ul recurent.

“Pentru a produce cu adevarat o schimbare in societate avem nevoie de un sprijin constant din partea sustinatorilor nostri, sub forma unor donatii luna de luna”, a declarat Sandie Blanchet.

Cum poti dona pentru UNICEF

Persoanele care doresc sa sprijine copiii cu dizabilitati, pot dona lunar suma fixa de 2 euro, devenind astfel “Prieten UNICEF”.

Practic, acestia trebuie sa trimita un SMS gratuit cu textul COPIL la numarul 8844, valabil in retelele Orange si Vodafone. Vor primi un mesaj de confirmare de la numarul 24400. Dupa primirea acestui mesaj, lunar, vei gasi contravaloarea donatiei tale de 2 euro, la care nu se percepe TVA, pe factura trimisa de operatorul tau de telefonie mobila. Daca esti client pre pay al uneia din cele doua retele, din creditul tau va fi retrasa suma de 1.61 Euro (dat fiind ca la reincarcare ai platit deja TVA), iar donatia ta va ajunge la UNICEF cu suma de 2 euro.

Cei care doresc sa intrerupa programul de donatii lunare,pot trimite un SMS gratuit cu textul STOP la numarul 8844, valabil in retelele Orange si Vodafone. Apoi, vor primi de la numarul 24400 un mesaj de confirmare a intreruperii programului de donatii lunare.

Cu fondurile stranse prin donatiile lunare, UNICEF va dezvolta programe pentru copiii cu dizabilitati.

UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri