Seful Antenelor, Sorin Alexandrescu, a fost audiat pentru a-i fi prezentate probele in dosarul de santaj

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost la DNA pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala din dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, scrie Mediafax.

Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in dosarul de santaj si l-au chemat pe Sorin Alexandrescu la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a studia materialul de urmarire penala.

Dupa ce persoanele cercetate in acest dosar vor lua la cunostinta probele adunate de DNA impotriva lor, procurorul de caz va hotari pe cine trimite in judecata.

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj. De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj.

In acelasi dosar a fost pus sub invinuire si fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, pentru complicitate la santaj. Anchetatorii sustin ca probatoriul din acest caz releva implicarea lui Dan Voiculescu in activitatile desfasurate de Alexandrescu.

Si fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Serban Pop este urmarit penal in acest dosar, fiind acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.

Procurorii au aratat ca, in perioada ianuarie - aprilie 2013, Serban Pop, in calitate de presedinte al ANAF, a fost informat in mod oficial cu privire la faptul ca o echipa de control a Garzii Financiare - Comisariatul General "a facut un control incrucisat la doua societati comerciale, dintre care una era reprezentata de partea vatamata (Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, n.r.)".

Pop l-ar fi informat pe Alexandrescu despre acest control al Garzii Financiare si i-ar fi dat copii ale unor documente ce priveau firmele vizate de verificari, care, daca ar fi fost facute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS si pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.

Potrivit procurorilor, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca daca nu incheie actul va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca in 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca in schimb sa obtina drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au aratat ca Alexandrescu urmarea sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioada de cinci ani, insa, in final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord si cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioada de cinci ani, promitand in schimb sa nu mai publice informatiile legate de contractul dintre RCS&DS si firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Sorin Alexandrescu ar fi discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisa lui Bendei, emisa de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a inregistrarii convorbirii telefonice care a avut loc intre cei doi in 26 aprilie, au aratat procurorii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri