CNA a decis, in sedinta de marti, sa respinga solicitarea societatii Realitatea Media SA de prelungire a licentei audiovizuale analogice terestre din Bucuresti a televiziunii Realitatea TV, care expirase pe 19 august, insa postul detine si o licenta prin satelit pe care poate emite in continuare, conform Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, in sedinta de marti, solicitarea societatii Realitatea Media SA de prelungire a licentei audiovizuale analogice terestre din Bucuresti a televiziunii Realitatea TV.

Consiliul a decis cu sapte voturi "impotriva" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Cristina Trepcea) si patru voturi "pentru" (Valentin Jucan, Rasvan Popescu, Christian Mititelu si Radu Calin Cristea) prelungirea licentei analogice terestre din Bucuresti a Realitatea TV.

Consiliul a analizat si in sedinta din 22 august solicitarea Realitatea Media SA, hotarand atunci sa amane discutia pentru o sedinta viitoare. De asemenea, membrii CNA au solicitat reprezentantilor Realitatea Media sa prezinte dovada achitarii a doua amenzi pe care Consiliul le-a aplicat in 2012 televiziunii Realitatea TV. Totodata, Realitatea Media, care este in insolventa, figura cu datorii la stat si trebuia sa faca CNA dovada aprobarii de reesalonare a datoriilor sale. Potrivit certificatului de atestare fiscala din 13 august, Realitatea Media SA figureaza cu obligatii fiscale restante in total de 73.019.238 de lei.

In sedinta din 10 septembrie, CNA a reanalizat situatia Realitatea TV. Potrivit reprezentantilor CNA, pe licenta analogica terestra a Realitatea TV este retransmis integral programul ridicat la satelit de Realitatea TV. De altfel, CNA a prelungit, pe 28 octombrie 2010, cu noua ani, licenta de satelit a Realitatea TV.

In situatia analizata marti de CNA este vorba despre licenta audiovizuala analogica pe care Realitatea TV emite in Bucuresti.
Conform reprezentantilor CNA, Realitatea Media a facut dovada achitarii celor doua amenzi si a depus planul de reorganizare al societatii, insa nu a fost depusa hotararea instantei prin care a fost aprobat planul de reorganizare.

"Hotararea de aprobare a planului de reorganizare nu a fost inca redactata", a spus Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, in sedinta din 10 septembrie a Consiliului.

Afirmatia acesteia a fost respinsa insa de Laura Georgescu, presedintele CNA. "Din 19 august nu aveti licenta si continuati sa emiteti. Din 19 august nu mai detineti licenta audiovizuala sau de emisie (...) Licenta a incetat pe 19 august, dar am avut, ca in cazul tuturor radiodifuzorilor, deplina deschidere sa-i asteptam (pe cei de la Realitatea Media, n.r.). Ii astept si azi, pana la 16.30, cand voi face eu propunerea", a spus atunci Laura Georgescu.

Pe de alta parte, Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a declarat ca CNA a solicitat Realitatea Media, pe 22 august, procesul verbal al Adunarii Creditorilor din 20 februarie 2013 si certificatul de grefa cu minuta din 12 iunie 2013. Franculescu a spus ca Realitatea Media a depus certificatul de grefa, "avand in vedere ca hotararea de confirmare a planului de reorganizare nu a fost inca redactata".

De asemenea, Mura Franculescu a spus ca CNA a cerut Realitatea Media si copie dupa contestatia pe care a facut-o ANAF la planul de reorganizare al Realitatea Media, document care, de asemenea, a fost depus. ANAF este inscrisa la masa credala si isi va recupera datoria potrivit planului de reorganizare, chiar daca a facut aceasta contestatie, a mai spus Mura Franculescu.

"Copia dupa contestatia ANAF, din punctul de vedere al Realitatea, se refera doar la niste chestiuni de procedura care nu au legatura cu aprobarea planului solutionat deja de judecatorul sindic, definitiv si executoriu, iar contestatia ANAF nu are nicio legatura cu sumele care se vor da ANAF in baza planului de reorganizare", a mai spus, la momentul respectiv, Mura Franculescu.

Laura Georgescu a mai spus atunci ca, desi a fost depusa copia dupa contestatia ANAF, "nu este in regula" faptul ca Realitatea Media nu a depus hotararea de confirmare a planului de reorganizare.

In schimb, Laura Georgescu a atras atentia ca: "Nu poate fi prelungit ceva ce a expirat pe 19 august. Juridic si faptic, 19 august e data decesului (licentei analogice terestre de la Bucuresti a Realitatea TV, n.r.)".

"Cum putem noi sa permitem ca un post sa emita fara licenta? Nu mi se pare normal ca un post sa emita fara licenta", a spus la momentul respectiv si Narcisa Iorga. Ea a mai spus ca nu trebuie sa se sperie nimeni ca Realitatea TV nu va mai emite in cazul retragerii licentei analogice terestre, pentru ca oricum pe licenta analogica terestra a Realitatea TV este retransmis integral programul ridicat la satelit de Realitatea TV.

In sedinta de marti, 17 septembrie, membrii CNA au constatat ca Realitatea Media a mai depus la Consiliu cateva note explicative si certificatul de grefa.

Societatea Realitatea Media, care detine televiziunea de stiri Realitatea TV, se afla in insolventa din septembrie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri