Acest prag psihologic a fost depasit gratie unor filme cu mare succes de casa, precum lungmetrajul de actiune "Furios si iute 6/ Fast & Furious 6" (549,3 milioane dolari) si animatia "Sunt un mic ticalos 2/ Despicable Me 2" (485,4 milioane dolari). Aceste doua filme ocupa pozitia a doua, respectiv a treia, in box office-ul international pe 2013, fiind depasite doar de lungmetrajul produs de compania Marvel "Iron Man - Omul de otel 3" (805,7 milioane dolari).

Vestea despre depasirea pragului de 2 miliarde de dolari este o veritabila reusita pentru David Kosse, presedintele Universal Pictures International, si a fost anuntata intr-o perioada in care Jeff Shell, presedintele NBCUniversal International a preluat conducerea studiourilor (Kosee lucreaza la Londra, unde are sediul si compania condusa de Shell) de la fostul presedinte al consiliului de administratie, Adam Fogelson.

Performanta studioului hollywoodian a fost posibila si datorita unor filme precum "Mama" (76,1 milioane dolari), "Oblivion" (197,2 milioane dolari) si "Les Miserables". Acesta din urma, un musical, a fost lansat la sfarsitul anului trecut si a obtinut incasari de 293 milioane de dolari in afara Statelor Unite.

Printre celelalte filme pe care studioul Universal urmeaza sa le lanseze in 2013 se afla comedia romantica "About Time", regizata de Richard Curtis, "Ronin: 47 pentru razbunare/ 47 Ronin", cu Keanu Reeves, si "The Wolf of Wall Street", de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal.

Star Wars VII rupe...
Citeste si: Star Wars VII: 517 milioane de dolari, marketing minim