Documentarele despre animale produse de BBC, foarte apreciate in domeniu, sunt "trucate mereu", potrivit unui cameraman care lucreaza de foarte multi ani pentru postul de televiziune britanic, informeaza francetvinfo.fr.

Doug Allan, un cameraman experimentat al BBC, spune ca scenele din documentarele despre viata salbatica sunt trucate "mereu", noteaza Mediafax.

In urma cu doi ani, un documentar al BBC, "Frozen Planet", realizat de Sir David Attenborough, a starnit intrebari. Realizatorul programului s-a aparat explicand ca filmarea unui documentar este pentru el similara cu turnarea unui lungmetraj de fictiune. Din acest motiv, scenele care prezentau nasteri ale unor ursi polari au fost filmate intr-o gradina zoologica olandeza. Pe scurt, o "regie" despre care BBC a vorbit foarte discret inainte de lansarea acestui documentar.

Insa Allan a decis sa ofere mai multe detalii despre acest lucru, in timpul Cheltenham Literature Festival, un festival de literatura care a avut loc in Marea Britanie si unde acesta si-a lansat cartea "Freze Frame: A Wildlife Cameraman's Adventures on Ice".

Potrivit lui Allan, aceste practici sunt curente la BBC, mai ales in cazul documentarelor despre animale foarte periculoase, dar si despre cele foarte mici.

Citeste si:
O pisică a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus în Spania
O pisică a fost testată...

Insa Allan ia apararea postului BBC: "Nu puteti face un film despre soareci doar mergand in prerie si observandu-i. Trebuie sa ii introduceti intr-un decor construit, unde acestia sa se simta in mediul lor natural. Si acest lucru implica numeroase competente".

Insa Doug Allan este de parere ca BBC nu ar fi trebuit sa se ascunda: "Fiti mandru de asta si cred ca astfel oamenii se vor simti mai putin inselati".

In luna iunie, Sir David Attenborough l-a laudat pe Allan, cu care a lucrat la documentarele "Blue Planet", "Frozen Planet" si "Planet Earth". "Numai un cameraman special poate sa surprinda comportamentul animal in locuri extreme si ostile si nu este nimeni mai special decat Doug Allan", a spus Sir David, adaugand: "Am avut extraordinarul noroc de a lucra cu el foarte multi ani si nimeni nu cunoaste 'lumea inghetata' mai bine decat el".

Citeste si:
Documentare despre calatorii pe care sa le vezi in 2019
5 documentare despre...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Festivalul de Film şi Istorii Râşnov se va desfăşura anul acesta în două etape
Setari Cookie-uri