Editura Evenimentul si Capital SRL inregistreaza obligatii de plata in valoare de peste 6,5 milioane de lei, din care un procent important il reprezinta datorii legate de TVA in valoare de aproximativ 2,6 milioane de lei, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Informatia vine dupa ce ziarul Evenimentul Zilei a publicat un articol in care se arata ca "La cateva ore dupa difuzarea interviului cu presedintele Traian Basescu pe postul B1TV, Guvernul Ponta a blocat conturile ziarului Evenimentul Zilei. Trezoreria Statului, subordonata Ministerului de Finante, a informat telefonic EVZ ca masura a fost luata pentru neplata TVA-ului, datorie minora prin comparatie cu arieratele altor companii".

"Editura Evenimentul si Capital SRL inregistreaza din 2012 obligatii de plata totale in suma de 6.532.146 lei: T.V.A. (debit dobanzi si penalitati) – 2.616.617 lei; Impozite cu retinere la sursa (debit dobanzi si penalitati) – 338.326 lei; Alte impozite (debit dobanzi si penalitati) – 3.577.203 lei", se arata in comunicatul ANAF.

In comunicatul institutiei se mai arata ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) desfasoara un amplu proces de reorganizare, atat in planul modului de organizare si functionare a structurilor sale, in special a celor de control, cat si in planul eficientizarii activitatilor de administrare a veniturilor.

"In cadrul acestui proces care are ca obiective principale reducerea semnificativa a evaziunii fiscale si imbunatatirea colectarii veniturilor statului, structurile ANAF isi concentreaza eforturile pe eficientizarea masurilor administrative si legislative care pot contribui decisiv la indeplinirea obiectivelor asumate. Astfel, avand in vedere necesitatea recuperarii cu celeritate a prejudiciilor aduse bugetului de stat, ANAF acorda o atentie deosebita masurilor de executare silita ce reprezinta o componenta a actiunilor care au ca obiectiv prioritar imbunatatirea colectarii", conform ANAF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri