Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) lucreaza in prezent la o aplicatie pentru smartphone, prin care vrea sa furnizeze contribuabililor informatii, a declarat presedintele ANAF, Dragos Doros. Aplicatia ar putea fi gata in luna noiembrie.

"Incercam sa facem si noi o aplicatie. ANAF va avea o aplicatie pe toate telefoane mobile, dar care nu va da informatii spectaculoase. Va fi acolo si o sa spuna cateva lucruri, 10-15 lucruri importante si care sa fie la indemana. Asta este asa de imprietenire si de informare", a declarat presedintele ANAF, Dragos Doros, la conferinta Relatia cu autoritatile fiscale: confruntare sau colaborare, organizata de Deloitte.

Aplicatia ar putea sa fie gata in aproximativ o luna, a spus presedintele ANAF.

"Sper sa fie gata intr-o luna. (...) Vor fi informatii de baza, ca in orice aplicatie, care sa te duca la site daca vrei sa afli chestii. De imprietenire. O sa fie o aplicatie ca toate aplicatiile. Uitati-va ca mai au si alte institutii si nu dau acolo marea cu sarea, pentru ca nu ai cum intr-o aplicatie. Vor fi niste informatii de baza, importante, vrei mai mult iti arata une sa te duci", a spus Dragos Doros.

Masura face parte din procesul de informatIzare a ANAF. Tot parte a aceluiasi program, ANAF a anuntat recent masuri cum ar fi plata datoriilor direct din aplicatiile de ebanking utilizate de clientii bancilor, dar si trecerea la un proces electronic de poprire.

Citeste si:
Stingerea eronata a debitelor stabilite prin decizii de impunere
Stingerea eronata a debitelor...

ANAF discuta cu bancile prezenta Fiscului in aplicatiile de ebanking ale acestora printr-un buton, care sa permita utilizatorilor sa plateasca datorii pe care le au catre Fisc online, direct din aplicatia pe care o utilizeaza din postura de clienti ai bancilor, a declarat, la inceputul lunii octombrie, presedintele ANAF, Dragos Doros, la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Visa, Patria Bank si Euronovate.

De asemenea, presedintele ANAF a afirmat, in cadrul aceluiasi eveniment, ca actiunea de poprire s-ar putea face electronic "intr-un interval scurt de timp".

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Presedintele ANAF a avut si el poprire pe cont. A uitat de un impozit
Setari Cookie-uri