“Grupul american CME sondeaza posibilitatea vinzarii companiilor si marcilor sale din Romania. Exista discutii de tatonare cu mai multe companii, avind ca subiect nava amiral, canalul ProTV, pentru care au fost contactati RCS&RDS si turcii de la Dogan, detinatorii Kanal D in Romania. Conform estimarilor CME, pe ProTV ar putea sa obtina undeva intre 150 si 200 de milioane de euro”, noteaza Tolontan.

Jurnalistul mai scrie ca de vanzare sunt si studiourile de film de la Buftea si radiourile Pro FM si InfoPro.

„Studiourile Buftea sint si ele de vinzare, Cristi Burci fiind principalul favorit, dupa ce a cumparat PrimaTV si vrea sa-si consolideze o baza de productie care sa deserveasca mai multe televiziuni. In privinta radiourilor ProFM si InfoPro, ultimul atractiv din perspectiva licentei nationale, exista un interes din partea lui Sebastian Ghita si a grupului elvetian Ringier”, scrie Catalin Tolontan.

In ultima jumatate de an compania Pro TV a trecut prin mai multe schimbari importante dupa ce Adrian Sarbu, fondatorul canalului TV, a demisionat de la conducerea CME. Ulterior a fost schimbata din functie si Anca Budinschi, directorul general al Pro TV, iar recent a plecat si Elena Petre, directorul executiv, potrivit Hotnews.