Realitatea Media a pierdut, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), procesul in care cerea anularea si suspendarea Deciziei Consiliului National al Audiovizualului (CNA) prin care au fost retrase licentele Radio Guerilla, hotararea instantei putand fi atacata cu recurs.

Realitatea Media SA, care a detinut licentele Radio Guerrilla pana pe 19 septembrie 2013, cand acestea au fost retrase de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a dat in judecata CNA pe 7 octombrie. In acest dosar inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti, Realitatea Media a cerut anularea si suspendarea Deciziei CNA numarul 500 din 2013 prin care au fost retrase frecventele Guerrilla, scrie Mediafax.

Insa, pe 18 decembrie, Curtea de Apel Bucuresti a respins solicitarea Realitatea Media, "in integralitate, ca nefondata". Hotararea instantei poate fi atacata de Realitatea Media cu recurs in 15 zile de la comunicare, potrivit informatiilor postate pe portalul instantelor de judecata. Daca Realitatea Media va face recurs, recursul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei.

Pe de alta parte, Realitatea Media se mai judeca cu Consiliul National al Audiovizualului, pe aceeasi speta (Decizia CNA de retragere a licentelor Radio Guerrilla), intr-un alt dosar. Astfel, pe 7 octombrie 2013, Realitatea Media a promovat o actiune la Tribunalul Bucuresti, prin care a solicitat, pe calea ordonantei presedintiale, suspendarea Deciziei CNA numarul 500 prin care au fost retrase frecventele Guerrilla.

La momentul respectiv, Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza Realitatea Media, insa CNA a facut recurs. Curtea de Apel Bucuresti, sectia a sase comerciala, a admis recursul CNA. Ulterior, dosarul a fost casat si trimis spre judecare la sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, unde are termen de judecare pe 17 ianuarie 2014, potrivit portalului instantelor de judecata. Contactati vineri de Mediafax, reprezentantii Realitatea Media au facut referire doar la acest al doilea dosar, care are ca obiect ordonanta presedintiala.

"S-a admis recursul facut de CNA, dar nu s-a judecat, s-a casat si procesul isi urmeaza cursul. Nu stim deocamdata cand va fi urmatorul termen", au spus reprezentantii Realitatea Media. Acestia nu au precizat daca vor face recurs in cazul celuilalt dosar, in care Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza CNA, pe 18 decembrie.

Pe de alta parte, echipa Radio Guerrilla a publicat, vineri, un mesaj pe pagina de Facebook a postului de radio, care, dupa retragerea licentelor de catre CNA, a continuat sa emita online. "Ne este dor de microfoane. Nu credem ca mai suportam mult. Poate o zi, doua", au scris cei din echipa Radio Guerrilla pe Facebook. Contactat de Mediafax, Liviu Mihaiu, realizator si director Radio Guerrilla, a declarat ca echipa postului de radio asteapta finalizarea procesului dintre CNA si Realitatea Media pentru licentele Guerrilla.

"(...) asteptam finalizarea procesului dintre CNA si Realitatea pentru licentele Guerrilla pentru a ne putea elibera(dio) si ridica onair. Pana atunci starea noastra naturala este de a ne continua online in formatie completa misiunea publica si de a mentine vie flacara Guerrillei, chiar daca va trebui in acest timp sa venim cu sandvisurile de-acasa... caci, dupa cum se stie, nu numai ca «Binili Invingi», dar Guerrilla nici nu moare si nici nu se preda!", a spus Liviu Mihaiu.

Consiliul National al Audiovizualului a retras toate licentele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauza ca acestea nu mai erau operate de societatea care le detinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta societatea - Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede insa ca CNA retrage licenta audiovizuala, daca se incalca normele privind regimul proprietatii. Decizia CNA luata pe 19 septembrie a implicat toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detinea.

Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licente terestre ale Radio Guerrilla, insa, in data de 19 noiembrie, Consiliul a decis sa amane concursul pentru frecventele pe care a emis Radio Guerrilla pana la solutionarea situatiei juridice a acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri