Contactat de wall-street.ro pentru a raspunde la mai multe intrebari legate de viitorul Radio Guerrilla si decizia CNA, Liviu Mihaiu, fondatorul postului de radio, a precizat ca nu poate mai multe detalii fata de anuntul publicat pe Facebook.

„Stati linistiti la locurile voastre! / Radio Guerrilla a respectat legea dar respecta si decizia CNA. Suntem hotarati sa continuam proiectul editorial. Si il vom continua, pentru ca peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobandirea licentelor. Pentru ca vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla! Ca sa nu mai zicem ca "Binili Invingi!”, scrie pe pagina de Facebook al postului de radio.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a retras toate licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla, detinute de Realitatea Media SA, ceea ce inseamna ca postul de radio trebuie sa se inchida.

CNA a luat aceasta decizie dupa ce Realitatea Media SA, o companie aflata in insolventa, a anuntat ca va vinde la licitatie licentele postului Radio Guerrilla.

Citeste si:

Decizia de retragere a licentelor Radio Guerrilla a fost luata la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, in baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "(1) Licenta audiovizuala analogica sau digitala poate fi cedata catre un tert numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrarii in difuzare, cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgand din licenta si cu prezentarea certificatelor fiscale din care sa rezulte ca la data solicitarii acordului Consiliului pentru cedarea licentei nici societatea titulara cedenta a licentei si nici societatea cesionara nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat", si a articolului 57, alineatul 1, literele c si d din Lege - "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: "ca urmare a incalcarii normelor privind regimul proprietatii in audiovizual, prevazute la art. 46, si a nerespectarii dispozitiilor art. 56".

Radio Guerrilla a avut in jur de 70.000 de ascultatori si o cota de 2,1% in Bucuresti, intre mai si august anul acesta, conform Asociatiei pentru Radio Audienta.

Postul de radio se afla pe locul al zecelea la nivelul capitalei, pe primele locuri aflandu-se Radio Zu, Kiss FM si Romania Actualitati.

Sursa foto: www.radioguerrilla.ro