Lungmetrajul SF "Gravity", de Alfonso Cuaron, a fost marele castigator la editia de anul acesta a premiilor BAFTA, fiind recompensat cu sase trofee, inclusiv cele pentru cel mai bun film britanic si cel mai bun regizor, scrie Mediafax.

Nominalizat la 11 categorii de premii, "Gravity 3D: Misiune in spatiu" a mai primit trofeele pentru cele mai bune efecte vizuale, cea mai buna imagine, cel mai bun sunet si cea mai buna muzica.

Drama "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, nominalizata la zece categorii de premii, a primit trofeele pentru cel mai bun film si cel mai bun actor in rol principal (Chiwetel Ejiofor), in timp ce Cate Blanchett a primit premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita, pentru rolul din "Blue Jasmine", de Woody Allen.

Barkhad Abdi si Jennifer Lawrence au primit premiile pentru cei mai buni actori in roluri secundare, pentru interpretarile din filmele "Capitanul Philips/ Captain Phillips", respectiv "Teapa in stil american/ American Hustle", lungmetraj recompensat, de altfel, si cu trofeele BAFTA pentru cel mai bun scenariu original si cele mai bune coafuri.

Filmul "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", de Baz Luhrmann, a primit, duminica seara, doua premii BAFTA, pentru cea mai buna scenografie si cele mai bune costume.

La gala de duminica, ce a fost gazduita pentru a noua oara de actorul Stephen Fry, au mai primit premii filmele "Philomena" (cel mai bun scenariu adaptat), "Regatul de gheata/ Frozen" (cel mai bun lungmetraj animat), "Actul de a ucide/ The act of killing" (cel mai bun documentar), "La grande bellezza" (cel mai bun film strain), "Rush: Rivalitate si adrenalina/ Rush" (cel mai bun montaj), "Sleeping with the Fishes" (cel mai bun scurtmetraj animat), "Room 8" (cel mai bun scurtmetraj de fictiune), Kieran Evans (cel mai bun debut ca scenarist/ regizor/ producator, pentru scenariul si regia filmului "Kelly + Victor") si Will Poulter (premiul Rising Star).

Actrita britanica Helen Mirren a fost recompensata cu cea mai inalta distinctie - Fellowship - care este acordata la gala de decernare a premiilor oferite de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Recompensata deja cu Oscar si cu BAFTA, actrita Helen Mirren a primit acest trofeu in semn de recunoastere pentru contributia ei extraordinara adusa industriei cinematografice, au precizat organizatorii galei BAFTA. Premiul i-a fost inmanat actritei de printul William, presedintele academiei.

De asemenea, regizorul Peter Greenaway a primit un premiu BAFTA pentru contributia la dezvoltarea cinematografiei.

Gala de decernare a premiilor Academiei de film si televiziune britanice - British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - a avut loc la Royal Opera House din Londra, duminica seara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri