Coca-Cola, un gigant pe piata bauturilor racoritoare, promoveaza in Asia o serie de capace de sticla prin care banalele ambalaje din plastic se transforma in obiecte cu o utilizare inedita, scrie AdAge.

Astfel, sticlele goale de Coca-Cola devin pensule de vopsit, stropitoare, veioze sau ascutitoare. Ideea sta la baza unei campanii realizate de catre agentia Ogilvy&Mather China, fiind lansata anul acesta in Vietnam, unde au fost distribuite 40.000 de astfel de capace. Campania va mai fi dezvoltata in Thailanda si Indonezia.

Acest proiect a fost realizat in contextul criticilor aduse companiei americane pentru utilizarea masiva a ambalajelor din plastic. Ca raspuns, Coca-Cola a inceput sa foloseasca sticle din material plastic reciclabil, realizat partial din fibra vegetala. In plus, producatorul a incheiat un acord cu Green Mountain prin care va distribui produsele direct in locuintele consumatorilor care detin un dozator Keurig Cold, eliminand astfel folosirea sticlelor din plastic sau a dozelor.

Desi problema reciclarii nu prezinta in Asia un interes la fel de crescut ca in cazul tarilor din Vest, locuitorii din acesta zona gasesc in mod frecvent solutii creative privind reutilizarea sticlelor, precum umplerea acestora cu apa si montarea lor intr-un acoperis gaurit. Sticlele functioneaza astfel ca o varianta ieftina de a ilumina o incapere intrucat lumina se reflecta in apa din ambalaj.

Coca-Cola Hellenic este al doilea imbuteliator ca marime al companiei Coca-Cola din punct de vedere al volumului, avand vanzari de peste 2 miliarde de unitati. Compania activeaza in 28 de tari, servind o populatie de peste 560 milioane de oameni. In Romania, sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola Hellenic (CCH Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania).

Citeste si:
Coca-Cola, amendata pentru o reclama in care apar cupluri gay
Coca-Cola, amendata in...

Sursa foto: Coca-Cola, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Uleiul alimentar folosit poate fi reciclat in toate magazinele Auchan