Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de Disney: Maleficent si Capitan America, pe lista

Amazon a oprit precomenzile pentru anumite filme produse de studiourile Disney, a anuntat duminica publicatia Wall Street Journal, care vorbeste despre o noua disputa contractuala, dupa ce distribuitorul american a inceput in 2014 un "razboi de durata" cu Hachette Book Group.

Copiile fizice ale unor filme precum "Maleficent" si "Captain America: The Winter Soldier" nu mai erau disponibile pentru comanda pe site-ul Amazon.com in cursul zilei de duminica. In schimb, versiunile digitale ale unora dintre filmele in cauza erau in continuare disponibile in sistem de precomanda, potrivit Mediafax.

Grupul Amazon duce o veritabila batalie comerciala in aceasta perioada impotriva Hachette, al patrulea grup editorial din Statele Unite ale Americii, din cauza preturilor pe care distribuitorul online poate sa le ceara clientilor sai pentru cartile in format electronic. Hachette Book Group este detinut de grupul francez Lagardère.

Un grup de peste 900 de scriitori, denumit Authors United, a publicat o scrisoare deschisa, tiparita pe doua pagini in cotidianul The New York Times, duminica, in care acei romancieri au criticat grupul Amazon pentru oprirea precomenzilor si incetinirea livrarilor ce vizeaza romanele unor scriitori aflati sub contract cu Hachette. Scrisoarea deschisa a fost semnata de peste 900 de romancieri, iar printre acestia s-au aflat scriitori celebri, precum Stephen King si Donna Tartt. Grupul Amazon afirma ca preturile pentru e-book-uri, cuprinse intre 14,99 si 19,99 dolari, sunt prea mari. Grupul american considera ca e-book-urile mai ieftine vand mai multe copii si, astfel, genereaza venituri mai mari pentru autorii care au scris acele carti.

Citeste si:
[VIDEO] Topul celor mai urmarite filme din cinema in ultimul weekend
VIDEO Top Cinema:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri