CNA, despre acuzatiile Monicai Macovei: Nu am impiedicat difuzarea emisiunii online a candidatei

CNA dezminte ca ar fi avut vreo implicare in anularea unei emisiunice urma sa fie transmisa online pe site-ul ProTv si respinge acuzatiile facute de Monica Macovei.

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) spun, intr-un comunicat de presa, ca dezmint categoric orice fel de implicare a institutiei in anularea unei emisiuni ce urma sa fie transmisa online pe site-ul stirileprotv.ro, respingand acuzatiile aduse in acest sens de Monica Macovei. Consiliul a transmis joi un comunicat de presa referitor la acuzatiile aduse CNA de Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, cu privire la anularea unei emisiuni ce urma sa fie transmisa online pe site-ul stirileprotv.ro in data de 29 octombrie, potrivit Mediafax.

"Membrii Consiliului National al Audiovizualului dezmint categoric orice fel de implicare a institutiei in anularea unei emisiuni ce urma sa fie transmisa online pe site-ul stirileprotv.ro. In acest sens, Consiliul a avut in vedere informatiile vehiculate in presa in zilele de 28 si 29.10.2014, ca urmare a afirmatiilor doamnei Monica Macovei, candidat independent la alegerile pentru Presedintia Romaniei, potrivit carora CNA ar fi intervenit la postul de televiziune Pro TV pentru anularea unei emisiuni transmise online pe site-ul stirileprotv.ro, emisiune la care domnia sa urma sa participe", se spune in comunicatul CNA.

Atributiile CNA sunt strict stabilite prin Legea audiovizualului

Potrivit comunicatului, "atributiile si competentele CNA sunt strict stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul neavand niciun fel de posibilitate de a interveni asupra continutului unui site de internet, inclusiv in ceea ce priveste site-ul unui radiodifuzor licentiat in Romania". "Trebuie mentionat, in acelasi context, faptul ca postul Pro TV a avut o pozitie ferma cu privire la afirmatiile doamnei Monica Macovei, precizand atat intr-un comunicat remis presei in data de 29.10.2014, cat si in sedinta publica a CNA din data de 30.10.2014 ca «nu a existat nicio interventie a unei autoritati publice sau a CNA de a stopa acest demers, ci a fost o decizie editoriala interna a Pro TV», postul mentionand ca a decis sa renunte complet la a mai organiza acele emisiuni online «pentru a nu crea impresia unui partizanat politic»", se mai spune in comunicatul CNA.

Pe de alta parte, Valentin Jucan, membru al CNA, a declarat, in sedinta Consiliului de joi, intr-o discutie cu staff-ul Monicai Macovei, ca va sesiza Parchetul in urma acuzatiilor aduse CNA de Macovei, care a spus ca CNA a intervenit la Pro TV pentru ca televiziunea sa anuleze o emisiune online. La sedinta CNA de joi au fost prezenti mai multi reprezentanti ai Monicai Macovei, intre care Daniel Serban, managerul campaniei acesteia la alegerile prezidentiale, si Mihai Politeanu, membru in staff-ul de campanie al acesteia. Acestia au fost audiati in legatura cu un mesaj publicat de Monica Macovei, candidat independent la presedintie, in data de 28 octombrie, pe pagina sa de Facebook, potrivit caruia: "CNA il slugareste pe Ponta si vrea sa cenzureze internetul".

Citeste si:
Eurodeputatii cer consens privind lupta anticoruptie din Romania
Eurodeputatii cer Romaniei sa...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Am fost anuntata de reprezentantii ProTV ca emisiunea a fost anulata de CNA

"Maine ar fi trebuit sa particip la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Am fost anuntata de reprezentantii ProTV ca emisiunea a fost anulata ca urmare a unui telefon din partea CNA. Mai mult, emisiunea la care a participat astazi contracandidatul Johannis a fost stearsa de pe site. Orice interventie a CNA asupra continutului unui site de internet reprezinta un abuz si o incalcare flagranta a legislatiei romane si europene. CNA are atributii doar in audiovizual si functioneaza intr-o tara UE, nu in Rusia sau China. Suntem in fata unui precedent periculos pentru democratie. Internetul este un spatiu liber de comunicare in afara reglementarilor CNA, iar asta sperie un partid cu valente totalitare, asa cum este Partidul Social Democrat", a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

In replica, prezent in sedinta CNA de joi, Cristian Leonte, jurnalist al Pro TV, a spus: "Nu am primit niciun telefon de la niciun membru al CNA pentru a opri acel videochat online al nostru. In timpul desfasurarii videochat-ului cu invitatul Klaus Iohannis, la redactie au inceput sa vina sesizari, proteste din partea altor candidati, care s-au uitat pe lista noastra de invitati, candidati care nu se regaseau pe acea lista si mai ales din partea sustinatorilor acelor candidati, care au amenintat ca, in cazul in care nu le vom da si lor spatiu de emisie online in cadrul videochat-urilor electorale, vor depune plangere la CNA, vor face plangere penala, ne vor da in judecata.

Exact acest mesaj i-a fost transmis staff-ului de campanie al doamnei Monica Macovei de catre colegul nostru Marius Tian. Le-a explicat ca am primit aceste proteste, insotite de aceste luari de pozitie ale candidatilor care au fost nemultumiti, dar in niciun caz, sub nicio forma nu am primit vreun telefon de la vreun membru al CNA si evident comunicatul nostru cred ca a spus foarte clar acest lucru. Cu totii stim ca CNA nu reglementeaza aceste productii online si am precizat acest lucru sustinatorilor si membrilor staff-urilor candidatilor care au fost nemultumiti ca nu au fost prezenti la videochatul nostru".

Citeste si:
Joe Biden, desemnat candidatul Partidului Democrat la președinția SUA
Alegeri prezindențiale SUA |...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri