Sony Pictures a amenintat, luni, ca va da in judecata reteaua de socializare online Twitter daca platforma nu va bloca mesajele care reproduc documente furate de piratii informatici care se identifica sub numele Guardin of Peace (GOP), informeaza AFP, citata de Mediafax.

Potrivit unei scrisori a avocatului companiei Sony David Boies, adresate directoarei juridice a Twitter Vijaya Gadde, publicata in presa americana, dar si pe site-ul scribd.com, Sony afirma ca pe platforma Twitter, pe contul @bikinirobot se publica documente furate de GOP de pe serverele sale.

Scrisoarea precizeaza ca Sony Entertainment "nu va tolera reproducerea si diseminarea documentelor furate" in urma atacului informatic din 24 noiembrie. "Va cerem sa suspendati acest cont in cel mai scurt timp posibil", precizeaza avocatul Sony in mesajul transmis catre Twitter, altfel compania " va considera ca Twitter este responsabila" de pagubele produse de publicarea e-mailurilor si a altor documente furate din calculatoarele Sony Pictures (scenarii, documente financiare, contracte, date personale ale angajatilor) si va pretinde plata unor despagubiri.

Pe de alta parte, un grup reprezentand in total 250 de sali de cinema independente a lansat o petitie pe site-ul change.org pentru a cere Sony sa le permita sa difuzeze comedia controversata "The Interview", care prezinta un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Filmul a declansat mania administratiei de la Phenian care ar fi in spatele atacului informatic asupra Sony Pictures, potrivit autoritatilor americane. Coreea de Nord a negat implicarea in acest atac, dar i-a laudat pe autori. "Noi, comunitatea salilor de cinema de arta, ne angajam sa sustinem compania Sony si difuzarea in cinematografe a peliculei «The Interview» daca Sony va decide sa distribuie filmul in cinematografe", scrie in petitie.

Citeste si:
Hi5, MySpace, Flickr. Toate retelele, intr-o animatie excelenta!
Hi5, MySpace, Flickr. Toate...

Sony Pictures a decis saptamana trecuta sa anuleze lansarea filmului, programata pentru 25 decembrie. Decizia a venit dupa aparitia mai multor mesaje de amenintare la adresa lanturilor de cinematografe care ar fi difuzat pelicula. Decizia studioului de film a fost criticata atat de Hollywood, cat si de presedintele american Barack Obama.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Atac cibernetic la 5 spitale. Sunt afectate internarile si salariile