SRTv a pierdut procesul cu 17 angajati, disponibilizati in 2013, si trebuie sa ii reangajeze

Un numar de 17 fosti angajati ai SRTv, concediati in procesul de restructurare din 2013, respectiv inlaturati din functiile detinute in aceeasi perioada, au castigat pana in prezent procesele cu TVR, definitiv si irevocabil, si trebuie reangajati, au declarat surse din institutie, scrie Mediafax.

De altfel, Consiliul de Administratie al SRTv a aprobat modificarea structurii organizatorice a Televiziunii Romane, in sensul infiintarii a 17 posturi. Surse din TVR au declarat ca pe aceste posturi vor fi reangajati fosti salariati ai SRTv, care au fost disponibilizati in 2013, in cadrul procesului de concediere colectiva prin care a trecut televiziunea publica.

Dupa ce au fost concediate, aceste persoane au dat in judecata Televiziunea Romana si au castigat procesele definitiv si irevocabil. Astfel, acesti fosti angajati ai TVR trebuie reangajati in functiile si posturile detinute anterior concedierii, potrivit surselor citate.

Printre salariatii care au primit dreptul de a fi reangajati in institutie se numara si Lucian Ionica, fostul director al studioului teritorial TVR Timisoara. Acesta a fost inlaturat din functia de director al TVR Timisoara tot in contextul procesului de restructurare, cand Dietlinde Dinesz a fost desemnata, printr-un concurs de proiecte manageriale, coordonator cu atributii de director al studioului teritorial de la Timisoara. Ulterior, Lucian Ionica a dat in judecata TVR si a si castigat definitiv si irevocabil procesul, pentru a fi reangajat pe functia de director al studioului teritorial TVR Timisoara. Astfel, TVR Timisoara ar avea in prezent doi sefi: Lucian Ionica, pe functia de director, si Dietlinde Dinesz, actualul coordonator cu atributii de director al studioului teritorial de la Timisoara, au mai spus sursele citate.

Anul trecut, surse din SRTv declarau ca aproape 90 de fosti angajati ai Televiziunii Romane care au fost concediati in 2013, in cadrul procesului de restructurare, castigasera pana la momentul respectiv procesele cu TVR, in prima instanta, printre salariatii care au primit dreptul de a reveni in institutie numarandu-se si Despina Moiceanu. Conform surselor citate atunci, nu era foarte clar cate dintre aceste persoane au fost deja reincadrate in functiile si posturile detinute anterior concedierii si cate urmeaza sa fie reincadrate, avand in vedere ca aceste sentinte nu erau definitive si irevocabile, insa erau executorii.

Citeste si:
TVR, acuzat de musamalizare intr-un alt caz "Oprea": Nu era ceva grav
TVR, acuzat ca a musamalizat...

Totodata, intr-o conferinta de presa din 5 martie 2014, Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR la momentul respectiv, a anuntat ca Televiziunea Romana avea aproximativ 300 de procese cu unii dintre fostii angajati ai institutiei, care au fost concediati in 2013, dintre care 15% fusesera pierdute intr-o prima instanta.

In anul 2013, pe vremea cand la conducerea TVR se afla Claudiu Saftoiu, Televiziunea Romana a fost marcata de procesul de concediere colectiva. Astfel, in urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 au fost concediati 619 angajati.

Potrivit lui Stelian Tanase, numarul de angajati inainte de restructurarea care s-a facut in 2013 in Societatea Romana de Televiziune era de 3.149 (numar de posturi 3.236). Stelian Tanase a mai spus ca, dupa restructurare, TVR a avut 2.535 de angajati (2.450 de posturi).

Sursa foto: MediafaxFoto

Citeste si:
Care este suma pe care TVR o va plati anul acesta pentru Cerbul de Aur
Care este suma pe care TVR o...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri