Episoadele din sezoanele trecute ale serialului Urzeala Tronurilor/ Gam of Thrones, produs de HBO, au generat circa 116.000 de descarcari ilegale zilnic in ultimele 2 luni, cu peste 50% mai mult fata de 2014, pirateria crescand pe masura ce se apropie data debutului noului sezon.

Apropierea datei la care va fi difuzat primul episod din noul sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a determinat o crestere spectaculoasa a pirateriei online, iar fanii acestui show TV au descarcat ilegal de pe internet episoadele din sezoanele precedente ale productiei HBO, in medie, de peste 100.000 de ori pe zi. Astfel, serialul a cunoscut o crestere cu 50% fata de 2014 a numarului de episoade piratate online, potrivit Mediafax.

Un studiu realizat de Irdeto, o companie specializata in servicii de securitate online, a dezvaluit ca episoadele din primele patru sezoane ale serialului "Game of Thrones" au generat peste 7 milioane de descarcari ilegale pe internet in perioada 5 februarie - 6 aprilie. In medie, episoadele acestui show TV au generat 116.000 descarcari pe zi, cu peste 36.000 descarcari mai mult in comparatie cu perioada similara din anul trecut. Datele arata ca tara cu cel mai ridicat nivel de piraterie in privinta serialului "Game of Thrones" a fost Brazilia, cu peste 1 milion de descarcari ilegale. Franta a ocupat locul al doilea, urmata de Statele Unite ale Americii. Canada s-a clasat pe locul al patrulea, iar Marea Britanie a ocupat pozitia a cincea.

Cele mai piratate seriale TV

Topul 5 al celor mai piratate seriale TV in perioada mentionata este alcatuit din productiile "Game of Thrones" (7 milioane descarcari online), "The Walking Dead" (5,7 milioane descarcari online), "Breaking Bad" (3,8 milioane descarcari online), "Vikings" (3,4 milioane descarcari online) si "House of Cards" (2,7 milioane descarcari).

In 2014, "Game of Thrones" a fost cel mai piratat serial TV din lume pentru al treilea an consecutiv. Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune amplasata intr-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice si elementele fantastice vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

George R. R. Martin a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial. Cel de-al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor", produs de HBO, va avea premiera pe micile ecrane din Romania pe 13 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri