Urzeala Tronurilor/Game of Thrones V, piratat inainte de premiera: primele episoade deja pe torrenti

Al cincilea sezon din serialul Urzeala Tronurilor/Game of Thrones a fost piratat inainte de premiera oficiala, primele 4 episoare aparand deja pe torrenti de sambata.

Cel de-al cincilea sezon al celebrului serial produs de HBO va fi difuzat simultan la HBO US si in intreaga lume. Pentru prima data, "Urzeala tronurilor" va avea premiera in peste 170 de tari si teritorii din toata lumea, in acelasi timp cu difuzarea sa la HBO US. Primul episod al sezonului al cincilea al serialului "Urzeala tronurilor" va fi difuzat la HBO Romania, luni dimineata, de la ora 04:00, in acelasi timp cu premiera din Statele Unite, informeaza televiziunea, potrivit Mediafax.

Insa, potrivit variety.com, primele patru din cele zece episoade ale celui mai nou sezon din "Urzeala tronurilor" au inceput sa apara pe servicii online de tip torrent inca de sambata noaptea, fiind inregistrate peste 500.000 de descarcari ale acestora in mai putin de 12 ore. Aceste episoade au fost piratate de internauti din toata lumea, conform variety.com. Sursa scurgerii pe internet a acestor prime patru episoade din noul sezon "Urzeala tronurilor" nu a fost identificata.

In 2014, "Game of Thrones" a fost cel mai piratat serial TV din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit unui clasament intocmit de site-ul TorrentFreak. Potrivit acestui top, "Game of Thrones" a generat 8,1 milioane de descarcari ilegale de pe internet anul trecut. Serialul produs si difuzat de HBO a ocupat primul loc si in topurile din 2012 (4,2 milioane descarcari) si din 2013 (5,9 milioane descarcari). Pe de alta parte, apropierea datei la care va fi difuzat primul episod din noul sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a determinat o crestere spectaculoasa a pirateriei online, iar fanii acestui show TV au descarcat ilegal de pe internet episoadele din sezoanele precedente ale productiei HBO, in medie, de peste 100.000 de ori pe zi. Astfel, serialul a cunoscut o crestere cu 50% fata de 2014 a numarului de episoade piratate online.

Un studiu realizat de Irdeto, o companie specializata in servicii de securitate online, a dezvaluit ca episoadele din primele patru sezoane ale serialului "Game of Thrones" au generat peste 7 milioane de descarcari ilegale pe internet in perioada 5 februarie - 6 aprilie. In medie, episoadele acestui show TV au generat 116.000 descarcari pe zi, cu peste 36.000 descarcari mai mult in comparatie cu perioada similara din anul trecut. Datele arata ca tara cu cel mai ridicat nivel de piraterie in privinta serialului "Game of Thrones" a fost Brazilia, cu peste 1 milion de descarcari ilegale. Franta a ocupat locul al doilea, urmata de Statele Unite ale Americii. Canada s-a clasat pe locul al patrulea, iar Marea Britanie a ocupat pozitia a cincea.

Citeste si:
Cat se (mai) pirateaza in Romania
Cat se (mai) pirateaza in...

Game of Trones, cel mai piratat serial

Topul 5 al celor mai piratate seriale TV in perioada mentionata este alcatuit din productiile "Game of Thrones" (7 milioane descarcari online), "The Walking Dead" (5,7 milioane descarcari online), "Breaking Bad" (3,8 milioane descarcari online), "Vikings" (3,4 milioane descarcari online) si "House of Cards" (2,7 milioane descarcari).

In 2014, "Game of Thrones" a fost cel mai piratat serial TV din lume pentru al treilea an consecutiv. Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune amplasata intr-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice si elementele fantastice vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

George R. R. Martin a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial. Cel de-al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor", produs de HBO, va avea premiera pe micile ecrane din Romania pe 13 aprilie.

Citeste si:
Idris Elba și un actor din Game of Thrones, confirmați cu coronavirus
Idris Elba și un actor din...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri